israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëli's kunnen Groen Paspoort krijgen na serologische test


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Voor het eerst bestaat voor Israëli's de mogelijkheid een Groen Paspoort te krijgen na een serologische test. Het beleid zal personen die eerder het virus hebben opgelopen maar nooit officieel positief hebben getest, toestaan ​​de aanwezigheid van antilichamen in hun bloed te bewijzen.


De serologische test, bekend met de letter 'N’ test op de aanwezigheid van antilichamen die worden geactiveerd door de coronavirusstam die COVID-19 veroorzaakt, zelfs na herstel, terwijl de antilichamen die door inenting worden opgewekt, worden verdoezeld.


Volgens het nieuwe beleid zal een persoon na een serologische test die een hoog aantal antilichamen aantoont, in aanmerking komen voor een Green Pass, zelfs voor mensen met slechts een vaccinatie, ongeacht de tijd die is verstreken sinds ze zijn gevaccineerd.


Volgens de algemene regels komen degenen die hersteld zijn in aanmerking voor een Groene Pass gedurende zes maanden na hun hersteldatum, zoals blijkt uit een PCR-test.


Zodra de zes maanden zijn verstreken, hebben ze één injectie nodig. Als ze het COVID-19-virus hebben opgelopen nadat ze al waren ingeënt, hebben ze geen nieuwe inenting nodig.

De combinatie van herstel en één vaccin wordt beschouwd als een zeer sterke en duurzame bescherming tegen het virus.


Israëli's die niet zijn hersteld van het virus en ook niet zijn gevaccineerd, kunnen een tijdelijke Green Pass krijgen via een negatieve PCR-test.


De combinatie van herstel en een enkele vaccindosis wordt door het ministerie van Volksgezondheid geacht voldoende bescherming te bieden tegen COVID-19.


Het ministerie erkent alleen serologische tests die zijn uitgevoerd in een van de verschillende erkende laboratoria in het hele land. Israëli's die de test willen ondergaan, moeten tussen de € 40 en € 110 uit eigen zak betalen.


Tot nu toe heeft het ministerie van Volksgezondheid 1,32 miljoen Israëli's geregistreerd die zijn hersteld van COVID-19.

131 weergaven6 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws