top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf gaat kledingarbeiders opleiden in het Verre Oosten


Digitale bemonstering is de modetoekomst. Foto met dank aan Browzwear via ISRAEL21C


Kledingarbeiders in Dongguan, China en Dhaka, Bangladesh leren de vaardigheden die ze nodig hebben om relevant te blijven nu technologie massamode efficiënter en milieuvriendelijker begint te maken.


In september werden in die twee belangrijke productieregio's "Digi-hub"-trainingscentra opgericht door een partnerschap tussen de in Israël gevestigde 3D-pionier voor digitale mode-industrieoplossingen Browzwear en featuring LTD, het virtuele ontwikkelingscompetentiecentrum van de wereldwijde leverancier van inkoopdiensten Otto International.


"De bedoeling van Digi-hubs is om mensen met een kans van bijna nul om werknemers te worden in de toekomst van de digitale kledingindustrie, te leren hoe ze vaardigheden kunnen ontwikkelen en professioneel digitaal werk kunnen genereren", zegt Browzwear Co-CEO Avihay Feld tegen ISRAEL21C.


Een Digi-hub opleidingscentrum in het Verre Oosten. Foto met dank aan featuring LTD via ISRAEL21C


De verschuiving naar digitaal begon om milieuredenen en werd versneld door de wereldwijde ineenstorting van de toeleveringsketen als gevolg van de pandemie, legt hij uit.


In het spel blijven


Kleding voor massaproductie is zeer arbeidsintensief en veroorzaakt bijna net zoveel vervuiling als de olie-industrie. Het probleem van wat te doen met afgedankte kleding is wereldwijd een ander pijnpunt.


"Mode is nu de nr. 2 meest vervuilende industrie ter wereld, en om dit op te lossen moet het digitaal gaan", vertelt Feld aan ISRAEL21c.


“De fabrieken zullen geen deel uitmaken van het spel als ze dit niet kunnen, en om deel uit te maken van het spel hebben ze werknemers nodig die dat werk kunnen doen. We willen er alles aan doen om bij te dragen aan de adoptie van digitalisering – niet alleen voor onze commerciële belangen, maar om meer mensen in het veld te krijgen.”


Avihay Feld, co-CEO van Browzwear. Foto door Elad Baranga via ISRAEL21C


Otto had oorspronkelijk de Digi-hubs bedoeld om mensen in hun eigen partnerbedrijven op te leiden, maar zag al snel een enorme vraag in de branche. Nu is er een wachtlijst voor de hubs, die zijn uitgerust met Browzwear-software en -machines.


Browzwear, genoemd naar de Fortune Impact 20-lijst van 2021 , voor duurzaamheid, werd in 2000 opgericht door Feld en Noam Nevo. Tegenwoordig is het hoofdkantoor gevestigd in een ecologisch bedrijvenpark in Hod Hasharon.


"We zijn niet geboren als een duurzaamheidsbedrijf, maar als een platform voor de kledingindustrie voor besluitvorming van preproductie tot verkooppunt", zegt Feld. "Na verloop van tijd realiseerden we ons dat we het goed kunnen doen door goed te doen."


Browzwear-software maakt digitale voorbeelden voor de kledingindustrie. Foto met dank aan featuring LTD via ISRAEL21C


Meer dan 650 klanten, waaronder Columbia Sportswear en Polartec, gebruiken het open platform van Browzwear om processen te stroomlijnen, zodat ze meer kunnen verkopen terwijl ze minder produceren en de time-to-market verkorten.
55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page