top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf komt met klein apparaat dat op afstand hartslag en ademhaling in de gaten houdt


Het kleine contactloze apparaat van Neteera kan in privéwoningen, verpleeghuizen en ziekenhuizen worden geplaatst om patiënten te monitoren zonder hun routine te onderbreken. Foto met dank aan Neteera via ISRAEL21C


De inspiratie voor Neteera Technologies kwam van de meest technische bron mogelijk: Apple-oprichter Steve Jobs.


“Het klinkt misschien raar, maar Steve Jobs heeft lange tijd in het ziekenhuis gelegen en een van zijn klachten was dat je met je vinger aan de zuurstofmonitor moet worden vastgemaakt. Hij vroeg zich af hoe het mogelijk is dat er nog steeds geen oplossing voor dit probleem is”, herinnert Neteera oprichter en CEO Isaac Litman zich, in gesprek met ISRAEL21C.


“Zo ontstond het idee voor onze technologie”, legt hij uit.


“Hoe kunnen we mensen monitoren zonder ze te dwingen dingen te dragen, zonder ze aan te raken, zonder dat ze ergens aan vast hoeven te zitten. We leven tenslotte in een contactloos tijdperk.”


Neteera, opgericht in 2015, ontwikkelde een klein apparaatje dat naast patiënten kan worden geplaatst om hun hartslag, ademhalingsfrequentie, ademhalingsdiepte en inadem-uitademverhouding te monitoren.


Het kan tot anderhalve meter van patiënten worden geplaatst, werkt door kleding en beddengoed heen en stuurt alle verzamelde gegevens naar de cloud en van daaruit naar verschillende platforms voor zorgverleners.


Onderhoudsvrij

Toen ze begonnen, wisten Litman en zijn partners dat ze hun contactloze oplossing wilden om voldoende gegevens te verzamelen zonder privacykwesties of camera's; betaalbaar zijn; en geen onderhoud en reiniging tussen patiënten nodig hebben.


"Radartechnologie lost al deze problemen op de juiste manier op, met goede prestaties en tegen een redelijke prijs", zegt hij.


Litman zegt dat Neteera het enige bedrijf ter wereld is dat zeer hoogfrequente radar gebruikt die speciaal is geprogrammeerd om menselijke vitale functies te bewaken.


“Als ons hart klopt en als we ademen, ontstaan ​​er bepaalde bewegingen in ons lichaam”, legt Litman uit.


“Ons apparaat zendt een zeer zwak en veilig signaal uit dat weet hoe het door kleding of linnen moet dringen, maar niet de huid - het is niet-invasief. Zodra dat signaal de huid raakt, ziet het de huidbeweging en brengt het terug naar het systeem. Vervolgens vertalen we de huidbeweging naar bruikbare data.”


De oplossing van Neteera bewaakt vitale functies en stuurt alle privacy-conforme gegevens naar zorgverleners. Foto met dank aan Neteera via ISRAEL21C


Neteera's concurrenten op het gebied van contactloze gezondheidsmonitoring, zegt Litman, maken voornamelijk gebruik van camera's of kant-en-klare radarsystemen.


"We hebben het voordeel dat we meer gegevens kunnen halen uit dit draadloze apparaat dat goedkoper is en geen camera gebruikt, dus het heeft geen privacy- of onderhoudsaspecten", zegt hij.


Bovendien: “Als we morgen functies als slaapmonitoring of slaapstoornisdetectie willen toevoegen, hoef je niet van systeem te wisselen. Deze extra functies kunnen worden toegevoegd met alleen een software-update.”Gebruik

De oplossing van Neteera, merkt Litman op, heeft veel potentiële use-cases, van het monitoren van patiënten in ziekenhuizen en verpleeghuizen tot het monitoren van ouderen thuis.


Het wordt momenteel ingezet in 15 verpleeghuizen in de Verenigde Staten en is afgelopen september goedgekeurd door de FDA. De volgende stap zijn ziekenhuizen en tehuizen.


Het in Jeruzalem gevestigde bedrijf heeft sinds de oprichting 30 miljoen dollar opgehaald bij zowel durfkapitaalfirma's als particuliere investeerders. Het heeft 30 medewerkers en bevindt zich nu in een vroege groeifase.


“Dit betekent dat er al bestellingen zijn voor wat we produceren, en we beginnen te werken aan groeiende productie en transport. Wat de vraag betreft, is onze uitdaging nu niet om nieuwe klanten of bestellingen binnen te halen, maar om aan de bestaande vraag te voldoen.”


Het Neteera-apparaat is vrij van camera's om privacy en eenvoudig onderhoud te garanderen. Foto met dank aan Neteera via ISRAEL21C


Covid, zegt Litman, toonde het belang van de oplossing van Neteera aan.


“Ik denk dat veel organisaties zich enerzijds de voordelen voor de patiënten realiseerden en anderzijds het voordeel om de patiëntenkamers niet te betreden en aan te raken.”


“Een ander ding dat na Covid gebeurde, is dat er een tekort is aan medische en paramedische mankracht in de Verenigde Staten en wereldwijd”, merkt hij op. "Technologie kan een oplossing worden voor sommige van deze uitdagingen op het gebied van personeel."


"Het geheel heeft ons onderzoek en onze ontwikkeling en de acceptatie van onze technologie echt versneld."


Litman is van plan om door te gaan met het toevoegen van meer mogelijkheden aan het Neteera-systeem. Een "zeer significante samenwerking" met een Amerikaanse onderzoeksorganisatie zal deze ontwikkeling bevorderen.


Klik hier voor meer informatie.


82 weergaven0 opmerkingen

Bình luận


bottom of page