top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch bedrijf Watergen levert water aan behoeftigen in Syrië


De Watergen GEN-M Pro kan 900 liter water per dag uit de lucht halen. Foto Watergen


Het in 2009 opgerichte Watergen, is uitgegroeid tot een wereldleider in de markt voor atmosferische, mineraal verrijkte drinkwatertoestellen die hoogwaardig en gezond drinkwater uit de lucht maken. De oplossingen van het bedrijf maken een kosteneffectieve en directe reactie op het wereldwijde tekort aan drinkwater mogelijk en elimineren de noodzaak van toeleveringsketens die schadelijk zijn voor het milieu.


Omdat u dit in de Nederlandse media niet zult lezen, hier het verhaal hoe dit Israëlische bedrijswater levert aan behoeftigen in Syrië.


Tot de producten van het bedrijf behoren de GENNY HOME, met een volume tot 18 liter per dag, de GENNY, die tot 30 liter produceert, de GEN-M1 tot 220 liter, de GEN-M Pro tot 1.000 liter, en de GEN-L tot 6.000 liter per dag. Daarnaast produceert het bedrijf de Mobile Box, een mobiel apparaat dat tot 20 liter per dag levert.


Watergen levert al vers drinkwater uit de lucht in meer dan 85 landen over de hele wereld, waaronder gebieden zoals de Gazastrook, waar tientallen Watergen machines de beste kwaliteit drinkwater leveren aan ziekenhuizen en gemeentelijke gebouwen, wat de meest effectieve oplossing biedt voor het waterprobleem aan de inwoners van Gaza, meldt The Jerusalem Post.


"In Syrië is er een ernstig waterprobleem dat al voor de oorlog begon, maar tijdens de gevechten verslechterde dit nog meer. De helft van de waterinfrastructuur werd vernietigd of beschadigd en honderdduizenden mensen verloren hun huis. Afgezien van het probleem van toegang aan water, de waterkwaliteit is slecht en veroorzaakt ziekten", zegt Martini.

De apparaten van Watergen ontvangen hun elektriciteit via zonnepanelen of een andere alternatieve elektriciteitsbron. "De eerste fase was een groot succes en we zullen binnenkort meer units op de grond implementeren", zegt Martini, "Als resultaat van het proefproject hebben we drinkwater van hoge kwaliteit uit de lucht gekregen dat voorziet in de behoeften in het gebied, wat een nettowinst is voor alle partijen, het voorziet ook in de basisbehoeften van de bewoners die lijden en het brengt de twee landen in diplomatieke zin dichter bij elkaar.


"Omdat we ons in gebieden bevinden die getroffen zijn door de gevechten en de staatspropaganda tegen Israël, laten we ze, voordat we de lokale bevolking vertellen dat het Israëlische technologie is, experimenteren en zelf zien hoeveel het bijdraagt ​​en hen helpt", zegt Martini. "Mensen schrokken toen ze het in actie zagen. Toen we hen vertelden dat het water uit de lucht maakte, dachten ze dat het magie was. Eerst dacht de lokale bevolking dat we met hen lachten. Nadat de machines waren aangesloten, dachten ze dat het konden maar een kleine hoeveelheid water leveren, maar een dag later waren ze geschokt toen ze de enorme hoeveelheden water zagen die de machines produceren.


Tot nu toe moesten burgers een waterbron vinden en het water koken om het drinkbaar te maken. Dit is geen eenvoudige taak, want elektriciteit is erg duur in Syrië. Toch hebben ze schoon, veilig en gezond water, dat stroom krijgt van groene energie, dankzij Watergen."


170 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page