top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch embryoselectiesysteem krijgt groen licht in de EU


Foto via Fairtility


Fairtility, de transparante AI-innovator die in-vitrofertilisatie (IVF) aandrijft voor betere resultaten, heeft vandaag aangekondigd dat haar AI-hulpmiddel CHLOE EQ de CE-markering heeft verdiend onder de European Medical Regelgevingsvereisten voor apparatenregelgeving (MDR). Het is nu commercieel beschikbaar voor IVF-fertiliteitsklinieken in heel Europa.


CHLOE EQ is een AI-hulpmiddel voor besluitvorming dat is ontwikkeld om Embryo Viability Assessment te bieden, dat de voorspelling van blastulatie, de voorspelling van implantatie en ploïdie ondersteunt en embryo's in volgorde van prioriteit rangschikt. Het biedt ook automatische annotaties voor morfokinetische en PN-telling die de beoordeling van bevruchting ondersteunen.


Volgens Dr. Cristina Hickman , Fairtility VP of Clinical Affairs en vooraanstaand embryologie-expert: "Traditioneel is de evaluatie en selectie van embryo's een handmatig proces geweest, waardoor de toegang van patiënten tot behandeling werd beperkt en tegelijkertijd de deur werd geopend voor menselijke fouten. Een van de belangrijkste voordelen die CHLOE EQ, de transparante AI-gestuurde beoordelingstool voor embryokwaliteit, is ontworpen om nauwkeurigheid en consistentie bij de beoordeling te bieden. CHLOE's eigen op AI gebaseerde algoritmen worden nauwkeuriger naarmate er meer gegevens worden verzameld, wat leidt tot een uniforme en nauwkeurige embryobeoordeling."


Transparante en begrijpelijke op AI gebaseerde embryobeoordeling. Foto via Fairtility


De informatie die door CHLOE EQ wordt verstrekt, kan vervolgens embryologen en IVF-professionals helpen bij de beslissing om prioriteit te geven aan het meest levensvatbare embryo voor behandeling, vooral wanneer er meerdere embryo's geschikt worden geacht.


CHLOE EQ is ontworpen om efficiëntie toe te voegen aan de workflow van embryologen door handmatige stappen te automatiseren, waaronder aantekeningen van elk embryo en geschreven dagelijkse observaties in het elektronisch medisch dossier (EMR) van elke patiënt. Embryologen verifiëren de automatische aantekeningen van het systeem die vervolgens direct vanuit de Time Lapse Incubator (TLI) direct in het EPD worden geïntegreerd.


"Nadat we in Europa erkenning hebben gekregen van de regelgevende instanties, onder de strengere richtlijn die de CE MDR biedt, lanceren we nu CHLOE EQ commercieel in klinieken in de hele EU, terwijl we de hoogste standaard van deze classificatie blijven handhaven", aldus Eran Eshed , CEO en Mede-oprichter van Fairtility. "Omdat de omvang van de EU IVF-markt in 2027 naar schatting meer dan $ 2 miljard zal bedragen, zien we enorme kansen om de klinische werkzaamheid en impact van CHLOE EQ™ aan te tonen voordat de markt in de VS wordt betreden."


De Europese MDR is in mei 2021 in werking getreden en dient als het nieuwe Europese wettelijke kader voor medische hulpmiddelen. MDR heeft strengere eisen voor aangetoonde naleving, ten opzichte van de verouderde richtlijn voor medische hulpmiddelen (MDD), de vorige industriestandaard.


Fairtility presenteert CHLOE EQ op de 38e jaarlijkse bijeenkomst van de European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE), die plaatsvindt in Milaan, Italië van 3-6 juli 2022 met vijf mondelinge presentaties en zeven posters die de klinische impact van het product ondersteunen.31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page