top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch onderzoek naar mogelijkheid Covid in oogtraan te ontdekken


Tear Film Imager (TFI)-apparaat. Foto via AdOM


AdOM Advanced Optical Technologies en Sheba Medical Center hebben 's werelds grootste studie gelanceerd voor de detectie van COVID-19 in het oogoppervlak door een snelle, niet-invasieve meting van de traanfilm door de Tear Film Imager (TFI).


Advanced Optical Technologies LTD., een bedrijf voor oogheelkundige medische hulpmiddelen in klinische ontwikkeling en commerciële fase, is een partnerschap aangegaan met Sheba Medical Center-Tel Hashomer in Ramat Gan, Israël om een ​​van 's werelds grootste onderzoeken in zijn soort om te bepalen of het Tear Film Imager (TFI) -apparaat de COVID-19-status effectief kan diagnosticeren en bepalen in een snelle, betaalbare, niet-invasieve beoordeling van de traanfilm van het oog.


De studie zal het gebruik van de TFI vergelijken met de huidige zorgstandaard, namelijk de diagnostische PCR-test. Op basis van een succesvolle 'proof-of-concept-studie' in Wolfson Medical Center Holon, Israël, die een hoge specificiteit en gevoeligheid van de TFI vs PCR-tests bij COVID-19-patiënten aantoonde, voeren AdOM en Sheba Medical Center deze klinische proef uit om te valideren in een 'alle om te zien of de TFI verder een hoge gelijkwaardigheid met de bestaande zorgstandaard kan aantonen en binnen het bereik van een snelle, niet-invasieve 40 seconden beoordeling van de traanfilm oppervlaktelagen van het oog. De eerste patiënt is ingeschreven en het onderzoek zal in de komende 30 dagen worden uitgevoerd, met een verwachte inschrijving van ongeveer 500 patiënten.


Het TFI-apparaat is een oogheelkundig, niet-invasief medisch apparaat dat is ontworpen om gelijktijdig de muco-waterige en lipide-sublagen van de traanfilm van het oog te meten, en met een resolutiediepte van enkele nanometers. In slechts 40 seconden per oog biedt het niet-invasieve onderzoek clinici een uitgebreide beoordeling van de gezondheid van de traanfilm sublagen, die allemaal een belangrijke rol spelen bij de identificatie en behandeling van specifieke aandoeningen van het oogoppervlak. De TFI kan de traanfilm sublagen reconstrueren op nanometerresolutie en wanneer een 'viruslaag' wordt gepresenteerd, zal de TFI deze observeren en kwantificeren. De TFI is een van de weinige in de handel verkrijgbare apparaten waarvan al is bewezen dat ze een virus in het oogoppervlak identificeert.


Professor Eyal Zimlichman, MD, MSc (MHCM) Chief Transformation Officer bij Sheba Medical Center en de directeur van het ARC Innovation Center, zoals Sheba voegde toe: 'We hebben al gezien dat de TFI een hoge gevoeligheid en specificiteit heeft vergeleken met een PCR in een eerder uitgevoerde Piloten studie. Ons doel is om honderden patiënten die asymptomatisch of symptomatisch zijn met COVID-19, ongeacht de variant en zelfs degenen die hersteld zijn, te laten zien hoe het TFI-apparaat zich verhoudt tot de bestaande PCR-zorgstandaard. Indien succesvol, zou deze fundamentele studie kunnen dienen om de TFI-technologie voor virusdetectie door de regelgevende instanties te onderschrijven'.


'De wereld heeft dringend nieuwe diagnostische hulpmiddelen nodig om agressieve virussen te helpen beoordelen en diagnosticeren op een niet-invasieve manier, en met snelheid en efficiëntie. Verschillende SARS-varianten en agressieve griepvarianten bedreigen de wereldbevolking en we ontwikkelen de TFI-virusdetectietechnologie voor hoge gevoeligheid binnen deze grote groepen', zegt John Abrams, MD President van AdOM, Advanced Optical Technologies, LTD. 'De TFI zou een game changer kunnen zijn door een snel, betrouwbaar oogonderzoek van 40 seconden te bieden om mensen te screenen in winkelcentra, sportevenementen, transportknooppunten, winkels of andere locaties die mogelijk snel moeten worden getest'.


51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page