top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische bedrijven EV en GenCell presenteren hybride e-auto laadstation


Hybride e-auto laadstation. Foto via GenCell

EV Motors en GenCell presenteerden onlangs Israëls eerste in zijn soort op waterstof gebaseerde, een off-grid hybride laadstation voor elektrische voertuigen.


Ze maakten maakten dit bekend op de 9e Israëlische Infrastructuur- en Industrieconferentie op woensdag in Tel Aviv in aanwezigheid van Minister van Energie Karin Elharar, Minister van Economie en Industrie Orna Barbivai en Minister van Transport Merav Michaeli .


EV Motors en GenCell zijn van plan om de laadstations te verspreiden over de belangrijkste wegen in Israël en later over de hele wereld, melden zij in The Jerusalem Post.


De elektriciteit voor de laadpalen wordt geproduceerd door een geavanceerde technologie die is ontwikkeld door GenCell, die de productie van elektriciteit uit waterstof mogelijk maakt zonder CO2-uitstoot, dus 100% groene stroom.


Ohad Seligman, voorzitter van EV Motors, en Rami Reshef, CEO van GenCell, verklaarden op de conferentie dat het hybride laadstation een betrouwbare, groene en efficiënte oplossing is in een van de snelst groeiende gebieden ter wereld voor elektrische voertuigen.


Verwacht wordt dat de wereldwijde markt voor oplaadpunten voor elektrische auto's de komende jaren aanzienlijk zal groeien en in 2030 $ 207 miljard zal bereiken.


GenCell oprichter en CEO Rami Reshef (l), minister van Energie Karin Elharar (m), voorzitter van EV Motors Ohad Seligman (r). Foto via EV MOTORS


In het licht van het feit dat de IEC de komende jaren niet in staat zal zijn de energie-economie te verdubbelen om elektriciteit te leveren aan honderdduizenden elektrische voertuigen in Israël, is de oplossing off-grid waterstof gebaseerde hybride laadstations voor elektrische voertuigen, aldus de bedrijven.


Er zijn al 30.000 elektrische voertuigen in Israël en dit jaar zullen er nog eens 30.000-50.000 elektrische voertuigen op de markt bijkomen en de verwachting is dat in de komende jaren elk jaar ongeveer 150.000 nieuwe elektrische voertuigen op de markt zullen komen.30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page