top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische cleantech-startups winnen veel in Marokko


QD-SOL VP-Bus Dev Arik Ganor, links, en CEO Gil Davidman naast Ziv Aviram van de Aviram Foundation. Foto met dank aan Forbes via ISRAEL21c


De Israëlische startup QD-SOL van Ness Tziona won de eerste prijs van $ 500.000 in de Aviram Awards- wedstrijd die op 16 mei in Marokko werd gehouden. QD-SOL ontwikkelt technologie om groene waterstof uit water te produceren met alleen zonne-energie.


De tweede prijs van $ 100.000 ging naar een andere Israëlische startup, Carbon Blue , die een methode ontwikkelt om overtollig koolstofdioxide uit zeewater te verwijderen en permanent vast te leggen om de verzuring van de oceaan tegen te gaan en het vermogen van de oceanen om meer atmosferische CO2 te absorberen, te verbeteren.


Onder de vijf finalisten bevond zich ook het Israëlische bedrijf Avertto , dat werkt aan de commercialisering van een gebruiksvriendelijk waarschuwingsapparaat voor beroertes voor populaties met een hoog risico.


De Aviram Awards, gesponsord door de Aviram Foundation en Forbes, erkennen jonge, veelbelovende ondernemers in de MENA-regio die werken aan het verbeteren van het leven van de wereldbevolking door middel van zaken, innovatie en technologie.


De wedstrijd trok 780 registranten uit Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Saoedi-Arabië, Egypte, Marokko, Algerije, Tunesië en Jordanië op het gebied van gezondheid, milieu, duurzaamheid, onderwijs, transport en meer.


De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton, die deelnam namens de Clinton Foundation, zei: “In een tijd waarin de meeste mensen zich richten op de verschillen tussen ons en niet op de gemeenschappelijkheid, vindt de Aviram Awards-wedstrijd de gemeenschappelijke noemer tussen ondernemers en hun motivatie om actie te ondernemen. . Het bedrijfsleven moet zich continu afvragen of het goed is voor de samenleving wat het doet, en blijven proberen impact te creëren op allerlei gebieden, zoals klimaat en onderwijs.”

54 weergaven0 opmerkingen
bottom of page