top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische Elbit Systems helpt de United Hatzalah-reddingstroepen in Turkije


Israëlische United Hatzalah reddingswerkers gebruiken het SYNCH-systeem. Foto Elbit Systems


Het Israëlische defensie-elektronicabedrijf Elbit Systems helpt de United Hatzalah reddingstroepen die in het rampgebied in Turkije werken bij het zoeken naar overlevenden van de aardbeving met hun innovatieve mobiele applicatie genaamd SYNCH.


De teams in het rampgebied kunnen spraakberichten, foto's en live video vanuit het veld verzenden en updates naar de commando- en controlecentra sturen.


Het werd ontwikkeld door Elbit Systems als onderdeel van het Digital Land Army Project, maar werd later aangepast voor civiele toepassingen. Het systeem is ontworpen om de samenwerking tussen al het medische personeel in het rampgebied en het commandocentrum van United Hatzalah in Jeruzalem te beheren.


"Vooral bij dergelijke evenementen is de verbinding tussen de delegatie en de internationale alarmcentrale van United Hatzalah buitengewoon belangrijk - en het lijdt geen twijfel dat deze samenwerking helpt om levens te redden", aldus Zohar Eli van United Hatzalah.

SYNCH centraliseert het werk met alle individuen die in het veld worden ingezet. Hiermee kunnen de teamsupervisors alle nood- en reddingsteams van United Hatzalah op een kaart beheren en verschillende hulpmiddelen gebruiken om hen te begeleiden en te helpen bij hun missie. De teams in het rampgebied kunnen spraakberichten, foto's en live video vanuit het veld verzenden en updates naar de commando- en controlecentra sturen.


De applicatie werkt op elk mobiel netwerk en stelt de teams in staat om snel inzetbaar te zijn in elke omgeving met netwerkdekking, terwijl ze contact onderhouden met partijen zowel in het veld als in Israël. De applicatie verandert mobiele telefoons in een combinatie van een walkietalkie, WhatsApp en navigatie- en kaartapparaat met slechts één applicatie.80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page