israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische en Amerikaanse luchtmacht beëindigen historische oefening 'Desert Eagle'


Foto IDF woordvoerderseenheid


De Israëlische luchtmacht heeft in een persbericht het einde aangekondigd van een eerste in zijn soort gehouden oefening tussen de Israëlische luchtmacht (IAF) en het US Air Force Central Command (AFCENT). De oefening onder de naam "Desert Eagle" werd gehouden op de luchtmachtbasis "Uvda" in het zuiden van Israël.


De oefening werd geleid door het 133rd ("Knights of the Twin Tail") Squadron van de IAF, dat "Baz" (F-15) straaljagers exploiteert, naast F-15's van het 494th Expeditionary Fighter Squadron van de US Air Force onder AFCENT.


Foto IDF woordvoerderseenheid


De troepen werden ingezet bij de luchtmachtbasis "Uvda", vanwaar ze vertrokken voor de oefening. Het 115th (“Flying Dragon”) Squadron, dat F-16 straaljagers bedient, simuleerde tijdens de oefening vijandelijke troepen.


Foto IDF woordvoerderseenheid


De vliegtuigbemanningen oefenden verschillende operationele scenario's in de lucht, waaronder gezamenlijke oefeningen tegen grond-, lucht- en gecombineerde dreigingen, terwijl ze aangewezen doelen aanvielen.

Deze historische samenwerking tussen de IAF en AFCENT is een ander voorbeeld van de langdurige alliantie en strategische samenwerking tussen Israël en de Verenigde Staten.
95 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws