top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische experts geven workshop traumabehandeling in Ethiopië


Israëlische experts delen hun ervaring met lokale artsen in een traumabehandelingsworkshop in Addis Abeba, Ethiopië. Foto met dank aan het MDA-woordvoerderskantoor


Een Israëlische medische delegatie reisde vorige week af naar Addis Abeba, Ethiopië, om kennis te delen met lokale medische teams op het gebied van traumabehandeling.


Afgevaardigden presenteerden 26 lokale artsen en verpleegkundigen een reeks lezingen, simulaties en oefeningen voor traumascenario's, met behulp van geavanceerde medische apparatuur.


De delegatie omvatte een paramedicus van Magen David Adom, een verpleegster en andere specialisten op het gebied van spoedeisende hulp van de medische centra Galilea, Poriya en Hillel Yaffe in het noorden van Israël. De groep maakte deel uit van een team georganiseerd door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties en het Ethiopische ministerie van Volksgezondheid.


"Deze missie is van vitaal belang", zei MDA-paramedicus Eldar Malka tegen ISRAEL21C. “Er zijn een groot aantal traumaslachtoffers in Ethiopië, velen van hen als gevolg van schietpartijen en auto-ongelukken.”


Malka zei dat het "een groot voorrecht was om hier te zijn en onze kennis en ervaring als MDA-teams te geven."


De workshop omvat een reeks lezingen, simulaties en oefeningen voor traumascenario's. Foto met dank aan het MDA-woordvoerderskantoor


Eerder dit jaar landde een Israëlische medische en regeringsdelegatie van het hoogste niveau in Ethiopië om te zien hoe Israëlische ziekenhuizen lokale ziekenhuizen konden helpen bij de behandeling van slachtoffers van de burgeroorlog.


Eveneens in Ethiopië heeft de Israëlische oogarts Dr. Morris Hartstein staat aan het roer van Operatie Ethiopië, die meer dan 7.000 mensen heeft onderzocht en heeft geholpen bij de opleiding van meer dan een dozijn Ethiopische artsen en fellows in Israël.30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page