top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische fintech bedrijven willen stabiliteit bieden in wankele tijden


Foto Keese Finance


Het gemakkelijker maken van geldbeheer is waar de meer dan 500 fintech-startups in Israël voor zijn gebouwd. En CEO's van deze bedrijven zeggen dat hun producten vooral nuttig zijn in deze onzekere economische tijden.


Stijgende inflatie is nog steeds in de krantenkoppen, waarbij de consumentenprijsindex in het VK in juli stijgt naar een nieuw 40-jarig hoogtepunt van 10,1% per jaar.


Regeringen treden op om de hoge kosten van levensonderhoud tegen te gaan, ook in de Verenigde Staten waar president Joe Biden de Inflation Reduction Act in wet heeft ondertekend.


Valutablootstelling beperken

"We bieden stabiliteit aan bedrijven in een tijd van algemene turbulentie in de wereld", zegt Daniel Rubin, oprichter en CEO van Keese Finance, dat internationale bedrijven helpt hun valutablootstelling te beheren, tegen ISRAEL21C.


Keese ("zak" in het Hebreeuws) begon met het assisteren van internationals die in Israël wonen met meerdere bankrekeningen, maar in februari besloot de in Tel Aviv gevestigde startup om samen te werken met bedrijven om hun valutablootstelling te beperken - ingegeven door de sterke shekel die een 26-jarige hoog ten opzichte van de Amerikaanse dollar afgelopen november.


Bedrijven kunnen hun valutablootstelling beheren en strategieën via een online dashboard, waarbij een wisselkoers wordt vastgelegd die tot een jaar gegarandeerd is. Keese integreert met meer dan 11.000 banken wereldwijd.


“Tegenwoordig is het voor mij buitengewoon onverantwoord en achterhaald om als bedrijf te budgetteren met willekeurige wisselkoersen. Het is gewoon een super risicovolle omgeving waar bedrijven niet mee zouden moeten spelen”, zegt Rubin.


"Wat ze zouden moeten doen, is hun wisselkoers voor het volgende jaar vastzetten en dat kunnen budgetteren en er nooit meer aan hoeven te denken."


Het grotere plaatje zien


Uitzoomen kan het beste tegengif zijn voor angstige beleggers in de recente achtbaan van Wall Street, legt Gabriel Bilczyk uit.


De medeoprichter en voorzitter van Claritus benadrukt het belang van het zien van het grotere geheel van uw beleggingsportefeuille. Zijn persoonlijke vermogensbeheerbedrijf consolideert activa en investeringen op één plek.


"In tijden als deze is Claritus nog belangrijker, want als alles goed gaat, zeggen mensen: 'Mijn rendement is in orde, ik maak me niet zo'n zorgen over mijn assetallocatie'", zegt Bilczyk tegen ISRAEL21c.


"Maar als de tijden wankel zijn - wanneer de inflatie stijgt, wanneer de aandelenmarkt schommelt, dan denk ik dat het nog belangrijker is dat mensen hun rijkdom gemakkelijk en ter plaatse kunnen observeren."


Het Claritus-platform kan cruciale context bieden en belangrijke informatie verstrekken over de totale portefeuille, zodat de belegger beter geïnformeerde beslissingen kan nemen.


“Het stelt me ​​in een betere positie om betere beslissingen te nemen, omdat mijn portefeuille op dit moment misschien 20% gedaald is, maar sinds het begin ben ik 40% gestegen. Dan kan ik zeggen dat het niet zo erg is en kan ik minder gestrest zijn door de situatie. Veel mensen zijn gestrest omdat ze zich in het 'weet niet'-gebied bevinden', aldus Bilczyk.
15 weergaven0 opmerkingen
bottom of page