top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische hulpverleners vliegen naar Florida in kielzog van verwoestende orkaan


United Hatzalah stuurde een psychologisch en medisch eerste hulpteam naar Florida na orkaan Ian. Foto met dank aan United Hatzalah


Iets meer dan een week nadat United Hatzalah (UH) een missie naar Puerto Rico stuurde om mensen te helpen die getroffen waren door de orkaan Fiona, stuurde de Israëlische vrijwillige noodhulporganisatie een tweede hulpverleningsteam, dit keer om te helpen in Floridia na de verwoesting veroorzaakt door orkaan Ian.


"Dit is onze snelste doorlooptijd ooit voor afzonderlijke missies", zei Vice President of Operations van United Hatzalah Dov Maisel tegen ISRAEL21C toen het team op zaterdagavond 1 oktober uit Israël vertrok.


Het team dat assisteerde in Puerto Rico was vrijdag weer aangekomen in Israël. De in Washington DC gevestigde leider, UH Director of International Emergency Management Gavy Friedson, leidt ook de missie naar Florida.


De vijf Florida-gebonden vrijwilligers onder Friedson zijn onder meer EMT's en leden van UH's Psychotrauma and Crisis Response Unit. Hun belangrijkste taak zal het verlenen van psychologische eerste hulp en emotionele stabilisatie zijn aan mensen die getraumatiseerd zijn door orkaan Ian. Indien nodig zal medische zorg en humanitaire hulp worden verleend.


"Toen we zagen hoeveel schade werd veroorzaakt door orkaan Ian en het feit dat miljoenen mensen werden gedwongen te evacueren en verliezen en schade leden, wisten we dat we moesten helpen", zei Friedson, die voor velen een United Hatzalah EMT in Israël was. jaar.


Dit wordt Friedsons derde orkaanhulpmissie en zijn tweede in Florida, nadat hij ook deel uitmaakte van het hulpverleningsteam dat assisteerde nadat orkaan Irma Florida in 2017 trof.


Dit is ook niet de eerste internationale hulpmissie voor de meeste teamleden, die eerder noodhulp verleenden in plaatsen zoals Houston na orkaan Harvey in 2017, Pittsburgh na de schietpartij in de synagoge in 2018, Surfside na een instorting van een gebouw en Moldavië tijdens de vluchtelingencrisis aan het begin van de oorlog in Oekraïne.
50 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page