top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische kinderziekenhuis biedt thuisbewaking op afstand van baby's met complexe hartafwijkingen


Safra Children's Hospital. Foto via Wikipedia Commons


Het is aangetoond dat thuismonitoring van baby's met complexe hartafwijkingen de mortaliteit vermindert van 15 procent tot minder dan 5 procent.


Een nieuwe samenwerking tussen med-tech startup Datos Health en The Heart Institute in het Safra Children's Hospital van Sheba Medical Center biedt nu thuisbewaking op afstand van pediatrische hartpatiënten in medisch achtergestelde gemeenschappen: de ultraorthodoxe sector van Israël, de Palestijnse Autoriteit, de Westelijke Jordaanoever, Gaza, Irak, Koerdistan en Cyprus.


"We zijn er trots op dit nieuwe programma aan gezinnen in Israël en daarbuiten aan te bieden om de zorg en overleving van kinderen met complexe hartaandoeningen te verbeteren", zegt Dr. Yoav Bolkier, senior kindercardioloog bij Sheba, het grootste medische centrum in het Midden-Oosten, tegen ISRAEL21C.


Datos Health, een lid van Sheba's ARC (Accelerate, Redesign, Collaborate) Telemedicine Hub, ontwikkelde het verbonden platform met clinici van The Heart Institute om deze kwetsbare baby's tussen ziekenhuisbezoeken te volgen en proactieve zorg mogelijk te maken in gebieden zonder adequate medische infrastructuur.


"Door dit programma op afstand te kunnen bieden, kunnen we fysieke grenzen en zelfs grenzen echt doorbreken om die kinderen te helpen die ons het meest nodig hebben", zegt Iris Shtein, mededirecteur van de Telemedicine Hub bij ARC.


Ouders van baby's in de virtuele kliniek krijgen apparaten voor het meten van gewicht, zuurstofsaturatie, hartslag en bloeddruk, die ze dagelijks via een aangesloten tablet doorgeven.


"Dit programma voor bewaking op afstand is een andere hybride dienst die ARC heeft ontwikkeld als onderdeel van Sheba's algemene strategie om de gezondheidszorg te transformeren en de kwaliteit, toegang en gezondheidsgelijkheid in Israël en de rest van de wereld te verbeteren", aldus Dr. Eyal Zimlichman Chief Medical Officer en Chief Innovation. Officer bij Sheba Medical Center en oprichter van ARC.

32 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page