top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische lasers kunnen Iraanse drones neerschieten die in Oekraïne worden gebruikt


Foto Ministerie van Defensie


Een senior ambtenaar van het Ministerie van Defensie, Brig.-Gen. (res.) Danny Gold, zei dinsdag dat de Israëlische luchtverdedigingslasers de drones zouden kunnen neerschieten die Iran tegen Oekraïne heeft gestuurd.


Tijdens een conferentie over kunstmatige intelligentie (AI) aan de Universiteit van Tel Aviv zei de directeur van MAFAT [Directorate of Defense Research & Development] dat zijn ministerie werkt aan de ontwikkeling van "de volgende generatie lasers", aldus The Jerusalem Post


Hij sprak over meerdere succesvolle tests waarbij raketten werden vernietigd “met een zeer geavanceerd laserwapensysteem. Hetzelfde hebben we gedaan voor mortieren, raketten en UAV's (Unmanned Aerial Vehicles). De Iraanse UAV's die ze naar Oekraïne sturen? Het is hetzelfde concept. We kunnen ze ook neerschieten.'


Gold waarschuwde dat zijn bediening en anderen, om gelijke tred te houden met de technologische vooruitgang, "de vallei des doods" moesten vermijden. Dit was een naam die hij en anderen soms gaven voor de kloof tussen het willen realiseren van een groot nieuw idee dat lang zal duren, het bijeenbrengen van de enorme benodigde financiering en het op de een of andere manier drijvend houden van het schip tijdens de vele jaren van onzekerheid onderweg.


Om dit dilemma te overwinnen, zei hij: “We zijn binnen onze organisatie veranderd om sneller te kunnen verwerken. Als [ministerie aangesloten] onderzoekers met een start-up willen werken, kan dat in [slechts] twee maanden gebeuren. Vroeger was dat een jaar. Ik hoop dat we het kunnen terugbrengen tot twee weken.”


Evenzo zei hij dat "het eenjarige proces voor het opzetten van" een nieuw AI-platform, "we terugbrengen tot een maand."


Naast het gebruik van startups om de financierings- en bureaucratische dynamiek te versnellen en te veranderen, zei hij dat het ministerie samenwerkt met buitenlandse investeerders uit Canada, Japan en Singapore met gemeenschappelijke belangen en ook “geld inzamelt met enkele pensioenfondsen in Israël om in onze organisatie te investeren”. .”


Dit alles gaat samen met nog steeds samenwerken met Israëlische defensiereuzen zoals Rafael, Elbit en Israel Aerospace Industries.

159 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page