top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Maskers van het Israëlische bedrijf Sonovia beschermen tegen de Delta variant blijkt uit testen


Screenshot Sonovia video


Het Israëlische Sonovia heeft een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat zijn handelsmerk SonoMask even beschermend moet zijn tegen de Delta-variant als de originele Wuhan-soort.

Het masker werd getest door het VisMederi-laboratorium om de antivirale activiteit van de stof te bepalen, die is bedekt met nanodeeltjes van zinkoxide die bacteriën, schimmels en virussen vernietigen.


Al eerder was bekend dat het SonoMaks voor 99% tegen het originele COVID-19 voor meer dan 99% bescherming biedt.


Bij testen tegen twee nieuwe varianten - hoewel niet specifiek de Delta-variant - bleek het "krachtige antivirale activiteit" te vertonen, volgens professor Amos Adler, directeur van het Clinical Microbiology Laboratory aan de Universiteit van Tel Aviv.


"COVID-19-varianten kunnen verschillende epidemiologische of immunologische eigenschappen hebben die het gevolg zijn van puntmutaties in kritieke gebieden van het receptorbindende domein", zei Adler in een verklaring. “Toch zijn hun algemene structuur en biofysische eigenschappen van het virus bijna identiek. Daarom wordt verwacht dat het antivirale effect van de met Sonovia behandelde stoffen aanwezig zal zijn in alle COVID-19-varianten, inclusief de recente Delta-variant.”


VisMederi is een commercieel onderzoekslaboratorium in Italië. Het zegt op zijn website dat het bedrijf "momenteel wereldwijd bestellingen ontvangt op het gebied van vaccins, waar het analytische tests uitvoert van biologische monsters en validatie van bioanalytische methoden voor de farmaceutische industrie."


Sonovia ontwikkelde een bijna permanente, ultrasone, textielafwerkingstechnologie voor het mechanisch impregneren van zinkoxide nanodeeltjes in textiel. Het bedrijf versnelde zijn inspanningen om maskers te maken met behulp van zijn anti-pathogene stof aan het begin van de coronaviruscrisis in Israël om eerstelijnswerkers te helpen beschermd te blijven.

De technologie is gebaseerd op een sonochemisch proces op laboratoriumschaal dat is ontwikkeld aan de Bar-Ilan University.


Tot de pandemie had het geen enkel product geproduceerd. Tienduizenden van zijn eerste maskers werden geschonken aan Israëlische ziekenhuizen en medische professionals.

Sindsdien heeft het bedrijf enkele honderdduizenden maskers verkocht in meer dan 100 landen.


De masker zijn verkrijgbaar bij Israëlwinkel in Nijkerk.
896 weergaven4 opmerkingen

4 Comments


HansLa23
HansLa23
Jul 11, 2021

Dank je gevonden !

Like

HansLa23
HansLa23
Jul 11, 2021

Waar kunnen we bestellen ??

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Jul 11, 2021
Replying to

👍

Like
bottom of page