top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische Ministerie van Defensie verwerft onderhoudsdiensten van RAFAEL voor "Typhoon"-kanonnen

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2023


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Voor het eerst zal een civiele industrie onderhoudsdiensten verlenen voor operationele systemen die door de Israëlische marine worden gebruikt. De overeenkomst heeft tot doel de bereikbaarheid en efficiëntie te vergroten en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Daarnaast zullen routinematige onderhoudswerkzaamheden op het hoogste professionele niveau worden uitgevoerd, waardoor een optimale operationele capaciteit wordt gegarandeerd.

De meerjarige overeenkomst heeft een looptijd van meer dan 20 jaar en omvat onderhoudsdiensten voor tientallen "Typhoon" op afstand bestuurbare marine wapenstations (RCWS). De door RAFAEL geleverde onderhoudsdiensten zullen de technologische en operationele samenwerking tussen RAFAEL en de Israëlische marine versterken en onderhoudsmogelijkheden voor aanvullende systemen tot stand brengen.

Foto Screenshot YouTube


Adjunct-directeur-generaal en hoofd van het directoraat Productie en inkoop, Zeev Landau: "Dit is een geavanceerde, unieke overeenkomst die een maximale toegankelijkheid van 80-95% garandeert voor tientallen geproduceerde Typhoon- en Mini Typhoon-kanonnen. door RAFAEL geïnstalleerd op verschillende marineschepen, waaronder slagschepen en patrouilleschepen. De overeenkomst maakt deel uit van het beleid van de DOPP om vooruitgang te boeken in de richting van meerjarige contracten op basis van toegankelijkheid, wat de capaciteit van de operationele systemen van de IDF aanzienlijk zal verbeteren."

Hoofd van de afdeling Naval Engineering, Capt. Y.: "De Israëlische marine is, samen met de Director of Acquisitions, ingestemd met de eerste toezegging in zijn soort met RAFAEL. Als onderdeel van de toezegging werd een langetermijncontract getekend voor de onderhoud van Typhoon- en Mini-Typhoon-wapenstations, vervaardigd door RAFAEL, die zijn geïnstalleerd op de verschillende schepen die door de Israëlische marine worden geëxploiteerd.


Executive Vice President en hoofd van de Land and Naval Division bij RAFAEL, Dr. Ran Gozali: "We danken het Israëlische Ministerie van Defensie en de Israëlische marine voor het versterken van de samenwerking met RAFAEL en voor het uitgesproken vertrouwen in deze baanbrekende stap. RAFAEL, als de belangrijkste ontwikkelaar van de wapenstations, heeft uitgebreide knowhow ontwikkeld en ervaring opgebouwd in het uitvoeren van grote marineprojecten met klanten in Israël en wereldwijd.We zullen de onderhoudsdiensten voor de Israëlische marine op de meest effectieve manier beheren en uitvoeren op een manier die zorgen voor de hoogste mate van operationele capaciteit Deze overeenkomst maakt deel uit van de strategie van RAFAEL om de activiteit op het gebied van onderhoud en klantenondersteuning voor haar klanten in Israël en wereldwijd te vergroten.Door dit nieuwste project zal de knowhow die wordt gedeeld tussen RAFAEL en zijn partners verder worden verrijkt en zal het bijdragen aan meer geoptimaliseerde en grotere mogelijkheden in de toekomst."

68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page