top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische modetechnologie helpt Lycra om tijd en afval te besparen


Afbeelding met dank aan Browzwear


De in Delaware gevestigde Lycra Company, maker van veerkrachtige stoffen voor kleding en persoonlijke verzorging, werkt samen met het Israëlische Browzwear in een beweging die Julien Born, de CEO van Lycra, grapte, zijn bedrijf de mogelijkheid zal bieden om "onze benadering van innovatie uit te breiden".


Afgezien van de woordspelingen, verplaatst de nieuwe deal Lycra naar een meer duurzame ontwikkelingsruimte, waardoor tijd wordt bespaard en afval wordt verminderd.


Browzwear doet dit door haar klanten op een computerscherm te laten simuleren hoe stoffen in kleding zullen werken, "met de fysica en beweging die de duurzaamheid en unieke functionaliteit van deze vezels weerspiegelen", legt Avihay Feld, medeoprichter en CEO van Browzwear, aan ISRAEL21C uit.


De digitale simulatie vermindert de behoefte aan traditionele processen zoals bemonstering die traag en verspillend zijn.


Het ontwerpen van een nieuw kledingstuk duurt gemiddeld 50 weken, merkte Feld op in een presentatie op de CTech Cloud and Data-conferentie in 2022.


“Dat betekent dat de mode-industrie minimaal een jaar, soms twee jaar vooruit moet voorspellen wat de trend gaat worden. Wat gebeurt er als ze missen? Ze sturen die kledingstukken naar de winkel waar ze worden verkocht of weggegooid.”


Elk jaar wordt maar liefst 85% van de kledingstukken op stortplaatsen begraven, klaagt Feld. Bovendien is er 2.700 liter water nodig om slechts één voorbeeld-t-shirt te maken.


'Het is absurd,' zei Feld. "Dat is genoeg voor één mens om twee en een half jaar te leven."

The Lycra Company zal de software van Browzwear gebruiken om producten te ontwikkelen die de Lycra-, Lycra T400- en CoolMax-vezels bevatten.


"Onze Fabric Analyzer [een van de belangrijkste producten van Browzwear] zorgt ervoor dat de 3D-versies van stoffen gemaakt met vezels uit de Lycra Brand Materials Library resulteren in levensechte simulaties van de kleding", voegt Feld toe.


Browzwear is opgericht in 1999 om digitale 3D-oplossingen voor de mode-industrie te creëren. Klanten zijn onder meer zo'n 650 merken en fabrikanten, waaronder Columbia Sportswear, Lululemon, New Balance, Nike, PVH Group, Target en Walmart.


Browzwear heeft kantoren in Israël, de Verenigde Staten, Nederland, China en Singapore.
46 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page