top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische padvinders zamelen 600 gebruikte computers in voor gezinnen in nood


Foto Mitchashvim


Leden van de Scout beweging in Israël hebben de afgelopen weken zo'n 600 computers verzameld voor behoeftige gezinnen. Als onderdeel van het "Mitchashvim" project gingen de scouts van huis tot huis en vroegen mensen om gebruikte computers te doneren zodat ze konden worden opgeknapt en aan behoeftige huishoudens in het hele land konden worden gegeven.


Mitchashvim, wat 'attent zijn' betekent en een spel is op het Hebreeuwse woord voor computers (Machshevim), is een nationaal initiatief voor het verzamelen, upgraden en distribueren van computers onder studenten die zich geen nieuwe kunnen veroorloven. Het programma werd gelanceerd aan het begin van de pandemie met de zegen van president Reuven Rivlin en werd geleid door het Socio-Economisch Forum en het bedrijfsleven, samen met een aantal ministeries en lokale autoriteiten.


Foto Mitchashvim


“Onder de slogan: 'In september zal geen enkele student zonder computer zitten', zetten Scout-leden de traditie van vrijwilligerswerk en de bijdrage van de gemeenschap voort die hen kenmerkte tijdens de coronavirusperiode, 'zei Raz Perl, voorzitter van de Scouts Movement in Israël tegen de Jerusalem Post. "De welkome samenwerking met het Mitchashvim-project zal toenemen en doorgaan in andere steden, evenals aanvullende fondsenwervings- en vrijwilligerscampagnes."29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page