top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische politie arresteert tientallen in corruptieonderzoek van ministerie van Defensie


Foto KAN Twitter


Volgens een woordvoerder van de Israëlische politie zijn maandagochtend tientallen mensen van het ministerie van Defensie gearresteerd op verdenking van corruptie aan het einde van een jaar durend undercoveronderzoek uitgevoerd door de Lahav 433-eenheid van de Israëlische politie en de veiligheidsdirecteur van het leger, meldt o.a. The Jerusalem Post.


Het onderzoek werd geopend nadat de veiligheidsdirecteur van het leger vermoedens van corruptie had geuit, en het onthulde een kartel van corruptie en omkoping waarbij aannemers en functionarissen van de afdeling Engineering en Constructie van het ministerie van Defensie betrokken waren.


Een van de verdachten in de zaak bleek zakenrelaties te hebben met een hoofd van een Israëlische misdaadorganisatie Abu Latif .


Onder de arrestanten bevinden zich aannemers, een advocaat, bedrijfseigenaren, werknemers en functionarissen van de afdeling Engineering en Constructie van het Ministerie van Defensie. De verdachten worden beschuldigd van het aannemen en geven van steekpenningen, fraude, vertrouwensbreuk, het frauduleus ontvangen van zaken onder verzwarende omstandigheden, connecties met criminaliteit, valse registratie in bedrijfsdocumenten, witwassen van geld en fiscale misdrijven tot een bedrag van minstens een miljard Shekel.


Naast de arrestaties nam de politie de controle over bankrekeningen en onroerend goed over en nam contant geld in meerdere valuta's, luxe auto's en dure sieraden in beslag.

Het kartel zou volgens het vermoeden lid zijn van zeer geheime bedrijven die aanbestedingen wonnen en in ruil voor een percentage van de winst de volledige verantwoordelijkheid op zich namen voor de uitvoering van de aanbesteding zonder tussenkomst van het winnende bedrijf, allemaal zonder medeweten en/of toestemming van het Ministerie van Defensie en in strijd met de voorwaarden van de aanbesteding.82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page