top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup fokt kippen die eieren leggen waaruit alleen vrouwelijke kuikens uitkomen


Screenshot YouTube


Een kip ontwikkeld door de Israëlische startup Huminn en de Israëlische Agricultural Research Organization – Volcani Institute, is de eerste ter wereld die eieren legt waaruit alleen vrouwelijke kuikens uitkomen, zo werd dinsdag aangekondigd.


De unieke technologie draagt ​​een biologische eigenschap over via de geslachtschromosomen, waardoor de ontwikkeling van mannelijke embryo's wordt voorkomen en er geen miljarden kuikens hoeven te worden vernietigd.


De leghen, met de naam Golda, is volledig identiek aan het kippenras dat eetbare tafeleieren legt en momenteel in de landbouw wordt gebruikt.


Het bedrijf zei dat de directeur-generaal voor gezondheid en voedselveiligheid van de Europese Unie de technologie heeft onderzocht en heeft bevestigd dat de leghen en de eieren op de markt kunnen worden gebracht, zoals momenteel de praktijk is.


Dit is het eerste bedrijf dat erin is geslaagd een bewezen oplossing te ontwikkelen voor dit ernstige dierenwelzijnsprobleem in de pluimvee-industrie. Het elimineert de noodzaak voor het sorteren en vernietigen van ongeveer 7 miljard eendagskuikens per jaar, die worden beschouwd als een "onnodig bijproduct" in de eetbare eierindustrie.

126 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page