top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup komt met doorbraak in behandeling Covid-19 op basis van planten


Fusion Medical op Unsplash


De Israëlische start-up Novel Concepts zegt een doorbraak te hebben gemaakt in de ontwikkeling van een behandeling op basis van planten voor mensen met het coronavirus die tot nu toe effectief zijn gebleken.


Novel Concepts Medical zegt dat de combinatie van natuurlijke verbindingen resulteert in een significante afname van de hoeveelheid coronavirus spike-eiwit, het eiwit dat het coronavirus met menselijke cellen verbindt.


"Al het onderzoek in de wereld is gericht op dit spike-eiwit", zei de oprichter van het bedrijf, Dr. Rachel R. Alkalay. “We zijn erin geslaagd om het te ontbinden. In wezen is dit te vergelijken met de brandstof uit een auto te halen.”


De behandeling, naast een breed scala aan medicijnen die Novel Concepts sinds de start in 2020 heeft ontwikkeld, zal in een aantal landen worden ingediend voor autorisatie voor gebruik in noodgevallen.


De behandeling, die is gemaakt van natuurlijke verbindingen die allemaal afzonderlijk zijn goedgekeurd voor ander gebruik, kan bij kamertemperatuur worden bewaard, waardoor het gemakkelijker te vervoeren is dan bestaande behandelingen – zoals Pfizer-vaccins, die moeten worden bewaard bij temperaturen tussen 2 ° C en 8°C, volgens de Amerikaanse CDC, melde The Jerusalem Post.


Novel Concepts Medical zei dat het de formule heeft getest in het Smart Assays Lab van Dr. Raphael Mayer, wiens laboratoriumexpertise in analytische chemie en biochemische processen medische startups helpt hun concepten te bewijzen. Het lab werkt sinds maart aan de ontwikkeling van assays – onderzoeksprocedures om de effectiviteit van nieuwe procedures en behandelingen kwalitatief te beoordelen – voor behandelingen met het coronavirus.


“Onze remedie kan Omicron, het COVID-19-virus en langdurige COVID-19- symptomen stoppen. We kunnen helpen het grote aantal mensen dat wekelijks COVID-19 oploopt te verminderen”, zegt oprichter en uitvinder, Dr. Rachel Alkalay. “We kunnen ook helpen bij het verlenen van noodhulp aan die landen met een lage vaccinatiegraad. Onze plantaardige remedie is veilig en zonder bekende bijwerkingen.”


"Onze uitvinding is veilig om te gebruiken omdat we verbindingen die al op miljoenen mensen zijn getest veilig opnieuw gebruiken voor andere doeleinden," zei Alkalay. "Onze bevindingen laten zien dat het heel goed mogelijk is om een ​​onmiddellijk effect te hebben bij het remmen van het virus bij mensen die zijn blootgesteld."


Het persbericht over het onderzoek vermeldde niet welke specifieke natuurlijke verbindingen in de formule waren opgenomen en Alkalay zei in het verleden dat ze geen details kon delen vanwege het lopende patent, aldus The Jerusalem Post.


De nieuwe behandeling werd getest in twee laboratoria in Canada en in Israël: het Center for Microbial Chemical Biology van het Michael G. DeGroot Institute for Infectious Disease Research aan de McMaster University in Ontario, Canada en het Smart Assays Lab in het Weizmann Wetenschapspark in Israël. Novel Concepts is van plan om ergens in dit jaar een IPO (Initial Public Offering) op de aandelenmarkt te houden te midden van het succes van zijn nieuwe behandeling.


173 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page