top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische startup komt met nauwkeurige navigatie binnenshuis door gebruik van magnetische velden


Screenshot YouTube


Standaard navigatietechnologie kan u gemakkelijk van het ene uiteinde van een onbekende stad naar het andere brengen, maar het kan u niet helpen uw favoriete merk pasta te vinden, bijvoorbeeld in een supermarkt.


Dit besef drong tot de Israëlische ondernemer Amiram Frish door toen hij op een dag, meer dan zes jaar geleden, op zoek was naar een dergelijk artikel in een supermarkt, terwijl hij steeds meer gefrustreerd raakte.


In 2016 ging Frish, een expert in geoprocessing, deze uitdaging aan en richtte Orient.me op, een startup die indoor navigatietechnologie biedt voor retailers en slimme gebouwbeheerders.


Het kwam bij hem op dat het navigeren door een winkelcentrum, een kantorencomplex, een ziekenhuis of een enorme winkel een unieke uitdaging kan zijn.


Hij besteedde de eerste twee jaar aan het uitzoeken wat niet werkt. Hij sloot GPS uit en ontdekte dat het bouwen van een op Bluetooth gebaseerde hardware-infrastructuur omslachtig en kostbaar was. Uiteindelijk ontdekte Frish dat elke plek binnenshuis een uniek magnetisch veld heeft en ontwikkelde hij in 2019 met aanvullende financiering een app die geomagnetische technologie gebruikt om binnen een straal van één meter nauwkeurig binnen een straal van één meter te lokaliseren.


Veel AR-gebruiksscenario's zijn locatiege baseerd, wat betekent dat het doel zich op een specifieke plaats bevindt of wordt voltooid. Dit vereist een hoge nauwkeurigheid en schaalbaarheid om grote gebieden te bestrijken. Wanneer het doel of de taak zich buiten bevindt, kan de app gewoon vertrouwen op de GPS van de telefoon. Een voorbeeld hiervan is AR Street View van Google.


Binnen is GPS echter niet beschikbaar. Het gebruik van visuele positionering is omslachtig voor de gebruiker, gevoelig voor fouten en is alleen relevant in kleine gedefinieerde ruimtes.

Andere indoor positioneringstechnologieën zoals wifi en bakens falen vanwege de slechte nauwkeurigheid en vereisen uitgebreide hardware om te implementeren.Dit is de reden waarom een ​​indoor positioning system (IPS) dat geen hardware vereist, de beste onderliggende technologie is om alle locatie gebaseerde functies voor indoor AR mogelijk te maken. De technologie van AR wordt vervolgens gelaagd, waardoor we mogelijkheden krijgen zoals 3D-kaarten voor navigatie, locatie gebaseerd zoeken in games en meer.


Met behulp van het magnetische veld van de aarde kan Orient's indoor positionering nauwkeurig een locatie binnen 1 meter (3 voet) lokaliseren en is er geen hardware nodig. Het gebruikt de vervormingen die fysieke structuren in het magnetische veld veroorzaken om binnenruimten in kaart te brengen, waardoor positionering op schaal mogelijk wordt, waar legacy-systemen dat niet kunnen. Ontwikkelaars kunnen de SDK van Orient eenvoudig in elke applicatie integreren om hun eindproduct te verrijken met een locatie.


IPS is verantwoordelijk voor het mogelijk maken van een naadloze AR-ervaring binnenshuis , zelfs wanneer de gebruiker de applicatie niet actief gebruikt of het apparaat de verkeerde kant op kijkt. Als de gebruiker bijvoorbeeld naar een item op zijn boodschappenlijstje heeft genavigeerd, kan de gebruiker de telefoon in zijn zak stoppen om het item in zijn winkelwagentje te plaatsen. Als ze later hun telefoon weer tevoorschijn halen om een ​​ander item te vinden, leidt de app ze nog steeds naar hun volgende bestemming. Dit verhoogt ook de veiligheid en verkleint de kans dat een gebruiker ergens tegenaan loopt tijdens het gebruik van de app.

57 weergaven0 opmerkingen
bottom of page