top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische studie bewijst 4e vaccinatie voor 60+ verlaagt risico ernstig ziek worden met factor 3


Screenshot YouTube.


Terwijl het aantal Covid besmettingen blijft dalen in Israël, wijst onderzoek van het Weizmann Institute of Science, het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, Technion, de Hebreeuwse Universiteit en het Gertner Institute in het Sheba Medical Center, uit dat het aantal ernstige ziekten bij mensen van 60 jaar en ouder die de 4e dosis kregen, ongeveer een factor 3 lager was dan bij mensen die slechts drie vaccindoses kregen, en dat deze bescherming gedurende de onderzoeksperiode niet afnam.

Het aantal bevestigde infecties bij degenen die de 4e dosis kregen, was ongeveer een factor 2 lager dan bij mensen die slechts drie doses kregen, maar deze bescherming nam af gedurende de onderzoeksperiode van 8 weken.


Om mogelijke vooroordelen met betrekking tot verschillen tussen degenen die ervoor kozen om de 4e dosis te ontvangen en degenen die dat niet kregen, te voorkomen, vergeleek de studie, die werd gepubliceerd in de New England Journal of Medicine, ook de percentages van ernstige ziekte en bevestigde infectie bij mensen die de 4e dosis kregen toen deze effectief werd, met de waargenomen percentages in de eerste week na het vaccin, waarin het vaccin nog niet effectief is.


Het ministerie van Volksgezondheid deelde woensdagochtend mee dat er opnieuw sprake is van een daling van het aantal nieuwe besmettingen.


Op dinsdag werden 59.578 mensen op Covid getest, waarna bleek dat 9.324 (15,65%) van hen met het virus besmet bleken te zijn.


Er zijn 60.304 actieve virus patiënten in het land, terwijl er in de ziekenhuizen 260 ernstig zieke virus patiënten liggen, waarvan 120 kritiek met 107 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


In de afgelopen 24 uur is er niemand aan Covid overleden, waardoor het dodental op 10.554 blijft staan.92 weergaven0 opmerkingen
bottom of page