top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische technologie gaat elektrische voertuigen sneller opladen in Duitsland


Je EV opladen in 15 minuten is onderweg. Afbeelding met dank aan Zooz Power

Het Israëlische bedrijf Zooz Power, dat een impuls geeft aan de revolutie van elektrische voertuigen, begint met de verkoop van zijn unieke op vliegwiel gebaseerde kinetische opslagtechnologie en zal binnenkort vijf ultrasnelle oplaadstations installeren op commerciële, recreatieve en zakelijke locaties in Duitsland.


De vliegwielen van de ZOOZTER-100 wegen elk ongeveer een halve ton en draaien 17.000 omwentelingen per minuut, waardoor elektrische voertuigen 15 minuten kunnen worden opgeladen, zelfs op locaties met beperkte elektriciteitsinfrastructuur.


Door het energieverbruik van het bestaande elektriciteitsnet te optimaliseren, is de Zooz oplossing zonder batterij groen, betrouwbaar en zuinig.


"We bevinden ons in een vergevorderd stadium van de licentieprocessen van het product volgens de Europese normen, en met de voltooiing van de tests zijn we van plan om de eerste systemen dit jaar te leveren", aldus Boaz Weiser, CEO van het in Lod gevestigde bedrijf.


“De afspraken in Duitsland voor het opzetten van ultrasnelle oplaadfaciliteiten op basis van ons nieuwe product zijn van groot belang voor ons, zowel als eerste penetratie met het unieke product op de Europese markt als ook in termen van erkenning van de geavanceerde technologie die we hebben hebben ontwikkeld", zei hij tegen ISRAEL21C.


“De installatie van onze systemen in het veld zal het unieke karakter van onze oplossing bewijzen en het vermogen ervan om een ​​economische, duurzame, betrouwbare en veilige oplossing te bieden voor een probleem dat steeds erger wordt – moeilijkheid bij het opzetten van een ultrasnelle laadinfrastructuur als gevolg van aan de stroombeperkingen van het elektriciteitsnet.”


Zooz Power plant ook ultrasnelle laadstations in Israël, met de steun van de Israel Innovation Authority en het Ministerie van Energie, in samenwerking met Afcon Transport en Dor-Alon.

31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page