top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Aerospace Industries onthult STAR-X 3D Naval Radar voor offshore patrouillevaartuigen


STAR-X 3D marine radar. Foto via IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft de STAR-X 3D multi-mission marine radar onthuld, ontworpen voor Offshore Patrol Vessels (OPV's) en andere kleine schepen.


De STAR-X 3D-marineradar is gebaseerd op IAI's ELTA baanbrekende AESA-technologie (Active Electronic Scanned Array) en voert gelijktijdige lucht- en oppervlaktebewaking uit en is ontworpen voor het uitvoeren van kritieke missies in exclusieve economische zones (EZZ) en daarbuiten.


In een tijdperk van divers spectrum van luchtdreigingen en uitdagingen voor maritieme veiligheid en soevereiniteit, moeten marineschepen worden uitgerust met 3D-surveillancemogelijkheden als onderdeel van moderne Naval Air & Missile Defense.

Zeegevechtssuites die ook Strike-mogelijkheden bevatten, bieden landen de mogelijkheid om hun strategische belangen op zee te verdedigen.


Het nieuwste lid van de IAI-familie van operationeel bewezen marine radars, die in dienst zijn bij zeestrijdkrachten over de hele wereld, de STAR-X is een volledig digitale, 3D, hoogwaardige AESA-radar die gebruikmaakt van bewezen technologie van andere IAI-ELTA-radars.


De STAR-X heeft kleinere afmetingen en lagere gewichts- en stroomvereisten, wat een zeer kosteneffectieve oplossing biedt voor marine radartechnologie. De veelzijdige radar heeft een robuuste, modulaire constructie en een volledig digitale software gestuurde architectuur. De STAR-X levert lage LCC (Life Cycle Cost) samen met de kosteneffectieve mogelijkheid om toekomstige upgrades te implementeren, voornamelijk via software-updates, waardoor de mogelijkheid wordt gewaarborgd om te evolueren en toekomstige bedreigingen aan te pakken.


Eyal Shapira, VP& GM Air Defense Radars and Naval Systems, zei: "De STAR-X-radar voldoet aan de groeiende vraag naar radars die zijn ontworpen voor OPV's, om te waken tegen een breed scala aan missies en bedreigingen, waaronder terrorisme, smokkel, illegale visserij, SAR, Of het nu gaat om de bescherming van kritieke offshore-infrastructuur of om te helpen bij zoek- en reddingsoperaties, de STAR-X levert een aanzienlijk verbeterd situationeel bewustzijn in vergelijking met de legacy-systemen die traditioneel op deze klasse van schepen zijn gemonteerd. IAI is trots op de capaciteiten die we naar deze steeds belangrijker wordende scheepsklasse brengen."

82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page