top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Innovation Authority heeft met Strix Drones de nieuwste commerciële drone-technologie getest


Foto via Israel Innovation Authority


Als onderdeel van het doorlopende National Drone Initiative van de Israel Innovation Authority (IIA) in samenwerking met het Israëlische Ministerie van Transport, de Civil Aviation Authority van Israël en Ayalon Highways Ltd., heeft de IAA samengewerkt met het Israëlische bedrijf Strix Drones om de nieuwste technologie op het gebied van dronegebruik verder te testen voor de levering van handelsgoederen.


De nieuwe oplossing die op de drones wordt toegepast, maakt de levering van zelfs kwetsbare goederen in stedelijke gebieden met hoogbouw mogelijk. De drones zijn geprogrammeerd om te leveren aan geautomatiseerde afhaalpunten en brievenbussen. Bij aankomst van de levering wordt de ontvanger gewaarschuwd door een app en kan hij zijn goederen ophalen wanneer hij zich fysiek in de buurt van de aangewezen brievenbus bevindt.

Strix Drones, opgericht in 2019, is een Israëlisch bedrijf dat docking stations voor alle soorten drones ontwerpt en produceert. Een portfoliobedrijf van Unicorn Technologies, Strix Drones, opgericht door de CEO, Niv Aharoni, heeft zijn hoofdkantoor in Hod Hasharon, waar het grootste deel van zijn R&D wordt uitgevoerd en heeft productiefaciliteiten in zowel Israël als Dayton Ohaio, VS. De Smart Box van Strix is ​​agnostisch voor interface met elk type drone en is ontworpen om op daken van gebouwen te worden geplaatst om distributie van commerciële goederen in stedelijke omgevingen mogelijk te maken.


De test die dinsdag werd uitgevoerd in de Zuid-Israëlische stad Yerucham als onderdeel van het National Drone Initiative, stelde het bedrijf in staat verdere tests uit te voeren in aanvullende stedelijke omgevingen, zoals die op woensdag in de noordelijke regio van Tel Aviv. Deze nieuwe technologische setting biedt een grote stap voorwaarts naar de commerciële implementatie van de oplossing.


Het belangrijkste doel van de Israel Innovation Authority is het bevorderen van de Israëlische economie door het ontwikkelen en implementeren van baanbrekende technologieën”, legt Daniella Partem uit, hoofd van het Israeli Center for the Forth Industrial Revolution (“C4IR”) bij de Israel Innovation Authority. “Deze test toont het potentieel aan voor commerciële op drones gebaseerde oplossingen en is een volgende stap in het creëren van een levensvatbaar economisch model. De volgende fase is zwaarder gewicht, langere afstanden en misschien ooit dronetaxi's in stedelijke gebieden.”


Niv Aharoni, medeoprichter en CEO van StriXDrones, legt uit: "Dit systeem is een game changer omdat het de eerste keer is dat drones pakketten bij woningen kunnen bezorgen in depot- of brievenbussen, en cruciaal is dat het systeem in staat is om te communiceren met elk type drone, dus als je bij verschillende bedrijven bestelt, kun je de goederen toch op dezelfde manier ontvangen.”45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page