top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Premier Tech: Sterke sprints naar 4e plaats tijdens Cadel Road race in Australië

Foto Israel Premier Tech


Het Australische raceseizoen van Premier Tech liep ten einde toen Corbin Strong naar de vierde plaats sprintte tijdens de Cadel Evans Great Ocean Road Race, na een schitterende rit van het team de hele dag.


De manier waarop het team aan de race deelnam, was representatief voor de afgelopen twee weken in Australië, na de overwinning van Stevie Williams in de Tour Down Under-etappe en het algemeen klassement, en Corbin Strong's derde plaats bij de Surf Coast Classic, aldus sportdirecteur Sam Bewley.


We dachten dat we favoriet waren voor deze race en we hadden een hele goede kans om vandaag te winnen ”, gaf Bewley toe. “ De manier waarop de jongens vandaag reden was opnieuw de belichaming van deze hele campagne. Wij waren het enige team dat de eerste 110 kilometer van de race reed, we hadden alleen Guillaume Boivin daar alleen, en daarna speelden de jongens het perfect in de finale. We moesten het moeilijk maken op die klim, Corbin had geweldige benen en uiteindelijk is de vierde plaats bitterzoet. Het is nog steeds een geweldig resultaat hier tijdens een WorldTour-eendaagse race en het sluit een behoorlijk ongelooflijke campagne af na wat we vorige week in Adelaide hebben gedaan.


Nadat hij zich wegens ziekte had teruggetrokken uit de Tour Down Under, slaagde Strong erin om zich in de week daarna te herstellen en was hij gemotiveerd om Australië vandaag te verlaten met nog een podium op zijn naam. Begrijpelijk teleurgesteld prees Strong zijn teamgenoten voor hun werk.


Het was echt gaaf om deel uit te maken van zo’n goede campagne hier in Australië voor Israël – Premier Tech ”, legde Strong uit. “De jongens hebben de hele dag heel sterk gereden. Ik denk dat wij het team waren waar iedereen naar keek, en we hebben onszelf in een positie gebracht om te winnen. Helaas kreeg ik de laatste 500 meter net niet helemaal gelijk. De vierde plaats is nog steeds een resultaat waar ik blij mee kan zijn, maar we wilden meer.”


Hoewel de race van vandaag misschien niet perfect verliep, benadrukte Bewley het belang van de prestaties van het team in Australië.


“Ongeacht het resultaat van vandaag denk ik dat de jongens heel trots moeten zijn op wat ze hier als groep hebben gepresteerd. Dat is het belangrijkste. Ze pasten zo goed bij elkaar, ze hielden zich aan de plannen, we gingen de race aan en we verlieten Australië met veel respect van het profpeloton."

Foto Israel Premier Tech


Hoe het gebeurde:

De vertrouwde aanblik van de blauw-witte Israel – Premier Tech-truien aan de voorkant van de race, voortgezet in de Tour Down Under, waarbij IPT vanaf het begin de controle over de eendaagse race overnam door Guillaume Boivin vooraan in het peloton te plaatsen . Boivin was de ultieme teamgenoot en reed meer dan 100 kilometer voorop om in zijn eentje de ontsnapping van vier renners van de dag onder controle te houden.

Met de ontsnapping in de voorlaatste ronde ging IPT aan de slag op weg naar de voorlaatste beklimming van de Challambra-klim, waarbij Derek Gee het tempo aan de voet van de klim bepaalde voordat George Bennett en Nick Schultz de hamer neerlegden. op de steile hellingen.

Foto Israel Premier Tech


Met Strong in de wielen controleerde het team alle aanvallen en een selecte groep van twintig renners kwam bovenaan de klim tevoorschijn met een sterke IPT-vertegenwoordiging. Meerdere sprinters misten de zet, dus Tour Down Under-winnaar Stevie Williams hield het tempo hoog tijdens de afdaling en tot in de laatste tien kilometer.


Williams bleef de achtervolging in de slotkilometers voortzetten om Strong klaar te stomen voor de sprint in Geelong, waar hij ternauwernood het podium miste achter Laurence Pithie (Groupama FDJ), Natnael Tesfatsion (Lidl-Trek) en Georg Zimmermann (Intermarché-Wanty). .81 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page