israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Opinie. "Joden niet gewenst"


1941. Collectie JHM, F000198.


"Joden niet gewenst", dat is wat The Rights Forum eigenlijk wil met haar WOB-verzoek aan alle Nederlandse universiteiten om hun banden bekend te maken met Israëlische en Joodse organisaties.


Iets anders kan ik er niet van maken, en merk inmiddels dat ik niet de enioge ben die er zo over denkt.


Want wat is het belang van The Rights Forum om te weten te komen met welke Israëlische universiteiten, bedrijven, organisaties en personen Nederlandse universiteiten contact hebben?


Wat is het belang van The Rights Forum om te weten welke Nederlandse universiteiten contact hebben met opperrabbijn Jacobs, het Simon Wiesenthal Centrum, Christenen voor Israël, het Centraal Joods overleg (CJO), Federatief Joods Nederland en het Israëlische Rode kruis "Magen David Adom" (MDA), om maar een paar te noemen.


Het is begrijpelijk dat dit WOB-verzoek ook voor onrust zorgt, niet alleen binnen de Nederlandse Joodse gemeenschap maar ook onder joodse medewerkers van universiteiten.


Zijn zij nog wel veilig? Mogen zij blijven werken? Houden zij hun baan?


Dit zijn praktijken die sterk doen denken aan de Tweede Wereldoorlog waar "Joden niet gewenst" waren, geen toegang hadden, hun baan verloren en erger.


The Rights Forum toont haar ware gezicht: een anti Joodse, anti Israëlische organisatie die Nederland "Judenrein" wil maken, een organisatie die wil dat universiteiten hun banden met Israël en Joodse personen en instellingen verbreken.


Indien de Nederlandse regering geen maatregelen treft die ervoor zorgt dat aan het WOB-verzoek niet hoeft te worden voldaan., is de Nederlandse regering, en zijn de Nederlandse politici, hier medeschuldig aan het "Judenrein" maken van Nederlandse universiteiten.


Ik roep de Nederlandse politici op om op de kortst mogelijke termijn dit WOB-verzoek ongedaan te maken en The Rights Forum aan te pakken wegens Jodenhaat.


Of wil de Nederlandse politiek terug naar de jaren '40 - '45?

567 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws