top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF onderneemt initiatieven ter ondersteuning van personen met speciale behoeften in Israël


Foto KKL-JNF


Vanwege de aanhoudende strijd in Zuid-Israël heeft de afdeling Vrijwilligerswerk en Speciale Behoeften van Keren Kayemeth LeIsrael – Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) een reeks programma’s opgezet in appartementen en beschermde huisvesting voor mensen met speciale behoeften die, als gevolg van de oorlog, hun huis niet kunnen verlaten.

Deze initiatieven omvatten de distributie van kits en bordspellen geproduceerd door KKL-JNF, het faciliteren van discussiegroepen om emoties en gedachten te delen, en het bieden van hoop in tijden van onzekerheid. Alle activiteiten zijn zorgvuldig afgestemd op de uiteenlopende mogelijkheden en beperkingen van de volwassen bewoners van deze appartementen.

Tot nu toe hebben de inspanningen van KKL-JNF zich voornamelijk ontvouwd in Jeruzalem en Kfar Saba, waarbij ze zich richten op de gemeenschap met speciale behoeften. De komende dagen zullen deze inspanningen zich echter uitbreiden naar verschillende locaties in het land.

Foto KKL-JNF


Ifat Ovadia-Lusky, voorzitter van KKL-JNF: “In de nasleep van het conflict breidt het Joods Nationaal Fonds zijn bereik uit over het hele land om mensen in nood te dienen. Onder normale omstandigheden houden individuen met speciale behoeften zich bezig met op maat gemaakte dagactiviteiten. Sinds het uitbreken van de oorlog kunnen ze hun beschermde huisvesting niet verlaten. Onze teams betreden deze appartementen en willen momenten van routine en normaliteit creëren te midden van deze noodsituatie waarmee Israël wordt geconfronteerd. KKL-JNF is actief bereidt zich voor om zijn bereik uit te breiden naar extra locaties in het hele land."

112 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page