top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF presenteert: bezoek van Zweedse parlementsleden aan Israël


Foto Jorge Novominsky, KKL-JNF


Vandaag, zondag (3 september) sloten leden van het Zweedse parlement hun bezoek aan Israël af. Tijdens het bezoek woonden ze een ceremonie bij die werd gehouden in het Raoul Wallenberg Park in het Tzoraa- woud en bezochten ze het Yatir-woud, het grootste aangeplante bos in Israël, waar ze van specialisten van Keren Kayemeth LeIsrael – Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) leerden over bosbouw in dorre en semi-aride gebieden, waterwinning en plantages.


De parlementsleden namen ook deel aan de traditie van het planten van bomen op Israëlisch grondgebied als symbool van de diepe verbondenheid, eenheid en vruchtbare samenwerking tussen de staat Israël en Zweden.


Foto Jorge Novominsky, KKL-JNF


Leden van het Zweedse parlement plantten bomen in het KKL-JNF-bos in Ben Shemen om groei, samenwerking en nog vele jaren zij aan zij werken te symboliseren om te komen tot een duurzamere en groenere toekomst. Bovendien bezocht de delegatie het Yatir-woud om meer te leren over de capaciteiten en het onderzoek van KKL-JNF op droge gebieden en sprak zij hun waardering uit voor de prestaties en bijdrage van KKL-JNF aan de aanpak van de mondiale klimaatcrisis.


Tijdens de ceremonie georganiseerd door KKL-JNF en KKL Zweden, in het Raoul Wallenberg Park, genoemd naar Raoul Gustaf Wallenberg, een Zweedse architect, zakenman, diplomaat en humanitair persoon die algemeen bekend staat om het redden van tienduizenden Joden in het door de nazi’s bezette Hongarije tijdens de Holocaust.


Ter herdenking van de empathie en diepe wortels van de band tussen Israël en Zweden zei het lid van het Zweedse parlement en voorzitter van de vriendschapsvereniging van het Zweedse parlement, Magnus Oscarsson:" het herdenken van de 6 miljoen Joodse mensen die zijn omgekomen in de Holocaust en het eren van de nalatenschap van Raoul Wallenberg benadrukt de sterke band tussen Zweden en Israël…. Het is heel belangrijk voor onze delegatie om deze bijzondere plaats en Israël te bezoeken in verband met de viering van de 75ste verjaardag van de staat Israël. jaren."

30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page