top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Knesset leden zijn geïnformeerd dat beëdiging regering gepland is voor donderdag 11 uur


Screenshot Kan News


Terwijl de Knesset leden van de komende coalitie maandag te horen kregen dat de beëdiging van de regering gepland staat voor donderdag om 11.00 uur, blijkt de ruzie binnen ultraorthodoxe UTJ zich uit te breiden, meldt Kan News.


Het conflict binnen het Thora-jodendom bereikt zijn climax en vanmorgen werden voor het eerst de dreigementen over een splitsing tussen de partijen gehoord. Degel Torah, de partij van Gafni, dreigt, dat als het geschil niet naar hun tevredenheid wordt opgelost, de gezamenlijke factie naar verwachting te splitsen in twee afzonderlijke facties in de Knesset, de Litouwse Degel Torah en de Hasidic Israel Association.


Dit kan voor mogelijke problemen voor de vorming van een regering zorgen.


De Knesset leden werden geïnformeerd over de voortzetting van het verwachte wetgevingsprogramma in de aanloop naar de inauguratie.


Vandaag begint de plenaire vergadering met een discussie over de splitsing van de Ben Gvir-wet - die naar verwachting vanavond of dinsdagochtend zal worden goedgekeurd. Later zal de discussie zich concentreren op de Deri -Smotrich wetten alvorens erover te stemmen in tweede en derde lezing. De coalitie hoopt ook deze wetten vanavond of morgen goed te keuren.


Eerder keurde de bijzondere commissie over de bevoegdheden van de minister van Nationale Veiligheid de "Ben Gabir-wet" goed voor een tweede en derde lezing. In het wetsvoorstel staat onder meer dat de minister de mogelijkheid krijgt om beleid te bepalen op het gebied van politieonderzoeken. Het deel van de wet dat handelt over de ondergeschiktheid van de commissaris aan de minister is afgesplitst van de wet. Het wetsvoorstel zal morgen worden voorgelegd voor bespreking en definitieve goedkeuring in het plenum van de Knesset.
88 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page