top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Kunnen de 850 klimaattech-startups van Israël de planeet redden?


Screenshot YouTube


Israël claimt al lang zijn plaats in de wereldwijde technologie-economie als de Startup Nation. Zou 2023 ook het jaar kunnen worden waarin Israël de Climate Tech Nation wordt?


De Climate Tech Landscape Map 2023 van Start-Up Nation Central onthult een ecosysteem van meer dan 850 bedrijven die direct of indirect decarbonisatie bevorderen.


Israëlische startups hebben veel van de expertise die nodig is op diverse gebieden, zoals slimme mobiliteit, digitale gezondheid, fintech en cyberbeveiliging, om Israël een leidende rol te geven in de ruimte voor klimaattechnologie.


Bovendien maken de toonaangevende capaciteiten van Israël op het gebied van water- en irrigatieoplossingen en precisielandbouw het een van de weinige landen die woestijnvorming kunnen omkeren en duurzame landbouw kunnen ontwikkelen in een droog klimaat.


Start-Up Nation Central heeft zes aandachtsgebieden geïdentificeerd en ISRAEL21C heeft ze op een rijtje gezet:


  • Voedsel en landgebruik – hoe kunnen we duurzaam voedsel produceren? Dit omvat duurzame eiwitten (plantaardig, in het laboratorium gekweekt en op basis van insecten) samen met duurzame landbouw (irrigatie, kunstmest van de volgende generatie, binnenteelt en meer).

  • Energietransitie : hoe gaan we over op schonere energiesystemen? Deze categorie omvat zonne-, wind-, aardwarmte-, kernenergie-, waterstof- en andere vormen van niet-fossiele energie; efficiënter energieverbruik (koeling en verwarming, datacenters); en energieopslag (elektrochemische batterijen, alternatieve opslag, langdurige opslag).

  • Koolstoftechnologie - hoe monitoren en verwijderen we koolstofemissies? De categorie kijkt naar koolstofafvang en -vastlegging, koolstofanalyse en zelfs fintech (koolstofboekhouding en -rapportage, koolstofcompensatie).

  • Wateroplossingen – welke processen en materialen hebben we nodig om dingen te maken? Waaronder duurzame materialen die de "circulaire economie" aandrijven (met behulp van koolstofarme polymeren en beter afvalbeheer en recycling), eco-efficiënte productie en groene bouwtechnologie (inclusief wat klinkt als een oxymoron: groen cement).

  • Schonere industrietechnologie – net als wateroplossingen, welke processen en materialen gebruiken we om dingen te maken? In de categorie staan ​​meer circulaire en duurzame materialen; voorspellend onderhoud, inspectie en testen; constructie met minder energie en een beter beheer van voedselverlies en -verspilling.

  • Transport en logistiek – hoe kunnen we mensen en goederen duurzaam verplaatsen? Omvat micromobiliteit , ridesharing en toegankelijker openbaar vervoer; elektrische voertuigen; en eco-efficiëntie logistiek zoals wagenparkbeheer en brandstofefficiëntie.


Kaart met dank aan Start-Up Nation Central


De bovenstaande kaart is misschien statisch, maar als u de Start-Up Nation Central website bezoekt, kunt u op elk bedrijf klikken om meer details te lezen. Tot de bedrijven behoren bedrijven die in Israël zijn opgericht en die R&D-teams in het land hebben.


Start-Up Nation Finder van Start-Up Nation Central werd opgericht in 2014 en bevat nu informatie over meer dan 8.000 actieve bedrijven, investeerders, hubs en multinationale ondernemingen die actief zijn in Israël.
58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page