top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Lapid: "Israël zal in 2022 in intense campagnes worden afgeschilderd als 'Apartheidsstaat' "


Screenshot YouTube


Tijdens een Zoom-briefing met Israëlische journalisten waarschuwde minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid dat Israël te maken zal krijgen met intense campagnes om het land in dit nieuwe jaar als apartheidsstaat te bestempelen.


"In 2022 zal het een tastbare bedreiging zijn", aldus Lapid, "we denken dat er het komende jaar een debat zal zijn dat ongekend is in zijn gif rond de woorden 'Israël apartheidsstaat'", voegde hij eraan toe.


Lapid noemde de beschuldiging dat Israël een apartheidsstaat is “een verachtelijke leugen”.


Als voorbeeld noemde Lapid de Palestijnse campagnes tegen Israël bij het Internationaal Strafhof en het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, en de oprichting door de VN-Mensenrechtenraad van het krachtigste instrument dat de raad ter beschikking staat, een permanente onderzoekscommissie, naar de behandeling van Israël van de Palestijnen, waaronder de laatste Gaza-oorlog, Operatie Guardian of the Walls, in mei 2021.


Lapid wees erop dat het Internationaal Strafhof een budget heeft van $ 5,5 miljoen met 18 stafleden om de zaken tegen Israël te onderzoeken. Daarentegen heeft de commissie van International Strafhof dat de Syrische burgeroorlog onderzoekt een jaarlijks budget van ongeveer $ 2,5 miljoen en 12 stafleden.


Hij benadrukte dat de campagnes van de Palestijnse Autoriteit en anti-Israëlische organisaties het vermogen van Israël om deel te nemen aan onder meer internationale culturele en sportevenementen zou kunnen aantasten.119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page