top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Levensreddend Israëlisch bloedtestapparaat verzonden naar het door aardbevingen getroffen Turkije


De OLO-analysator kan in slechts 10 minuten volledige bloedresultaten geven. Foto met dank aan Sight Diagnostics via ISRAEL21C


Een innovatief, door het Israëlische bedrijf Sight Diagnotics gemaakte apparaat dat de bloedtestdiagnose kan versnellen om de behandeling in het veld te verbeteren, wordt gebruikt in het Israëlische veldhospitaal in Turkije, terwijl het land worstelt om de nasleep van de verwoestende aardbevingen het hoofd te bieden.


Israëlische teams behoren tot de vele internationale vertegenwoordigers die werken aan het vinden van overlevenden na twee rampzalige aardbevingen en een reeks naschokken die Turkije en buurland Syrië troffen, waarbij meer dan 33.000 mensen om het leven kwamen.


Nu is het OLO-apparaat van Sight Diagnostics ingesteld om de Israëlische reddingswerkers die op de grond werken te helpen bij het nauwkeurig diagnosticeren van de algemene toestand van overlevenden en het sneller verstrekken van de juiste medische behandeling om de overlevingskansen te vergroten.


Testen op de grond zouden medische autoriteiten in staat stellen om snel de ernst van de verwondingen te beoordelen, zoals inwendige bloedingen, infecties, schade aan vitale organen of andere levensbedreigende aandoeningen.


De OLO-analysator, die is gebaseerd op AI-algoritmen, heeft slechts twee druppels bloed nodig om een ​​volledige bloedtelling uit te voeren en kan binnen 10 minuten testresultaten leveren.


Het bedrijf zei dat het compacte formaat van OLO, ongeveer de grootte van een desktopprinter voor thuisgebruik, hem geschikt maakt voor gebruik in een breed scala van afgelegen omgevingen, buiten het centrale laboratorium.


Sight Diagnostics zei dat het IDF Medical Corps het Israëlische bedrijf benaderde met het verzoek het apparaat te leveren aan het veldhospitaal van de IDF in het rampgebied.


Tot nu toe zijn er twee apparaten en honderden testkits naar Turkije gestuurd, waarbij elke kit een enkele bloedtest kan analyseren.


"De missie van Sight Diagnostics is om betere zorg te bieden waar en wanneer dat nodig is door snelle en gemakkelijke bloeddiagnostiek naar het zorgpunt te brengen zonder aan nauwkeurigheid in te boeten", aldus Doron Birger, interim CEO en voorzitter van de raad van bestuur bij Sight Diagnostics tegen ISRAEL21C.


"Hoe graag we ook willen dat deze situaties niet gebeuren, we zijn vereerd een kleine maar belangrijke bijdrage te mogen leveren aan het bieden van betere zorg aan de overlevenden van de ramp in Turkije", voegde hij eraan toe.


Het apparaat is ook goedgekeurd voor gebruik in de Verenigde Staten door de FDA, waar het werd goedgekeurd voor "matig complexe instelling".


Sight Diagnostics haalde twee jaar geleden de krantenkoppen toen het werd ingezet in het John Radcliffe Hospital, onderdeel van de Oxford University Hospitals NHS Foundation.


Het stelde het personeel van de spoedeisendehulp afdelingen van het ziekenhuis in staat om de waarschijnlijkheid te bepalen dat patiënten COVID-19 hebben, terwijl het VK worstelde met het begin van een van de vele coronavirusgolven.


Sight Diagnostics is opgericht in 2011 en heeft kantoren in Israël, de VS en het VK. Het eerste product van het bedrijf, Parasight, werd gebruikt om malaria te diagnosticeren in meer dan 24 landen over de hele wereld.
75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page