top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Liberaal' - een nieuwe column van Simon Soesan

Screenshot YouTube


Ach ze hadden het nog zo goed gepland: Israël binnenvallen met een paar duizend man, en tijdens die totale verrassing doorstoten tot op z’n minst Tel Aviv, waar het hoofdkwartier van de IDF staat.


Onderweg lekker Joden doodschieten, mannen, vrouwen en baby’s verkrachten, huizen in de fik steken en al dat zo liefst mogelijk in grote getallen en niet vergeten er een video van te maken, anders word je niet uitbetaald met het geld dat Hamas van de EU kreeg.


De beestachtige mishandelingen van 7 oktober komen nu naar buiten. Niet alleen van de overlevenden, maar ook van de “geluksvogels” die vrijgelaten werden na wekenlang gegijzeld te zijn geweest door Hamas. En ook deze vrouwen en kinderen werden mishandeld.

Dankzij documenten die ons leger vond in de diverse Hamas tunnels, begrijpen we dat het plan, om ons te verrassen, gelukt is. Allen was de verwachting van de Hamas dat “de wereld” ons niet veel zou laten doen uit wraak.


Alleen kwamen we niet uit wraak. Wanneer wij zeggen “never again”, bedoelen we echt nooit en nooit meer: de militaire actie heeft twee doelen: gijzelraars terughalen en te voorkomen dat dit ooit nog kan gebeuren. Daarom moest Gaza plat, want Hamas woont een verdieping lager – ondergronds. Meer dan 500 km ondergrondse tunnels zijn gevonden. Gefinancierd met geld dat infrastructuur, scholen, ziekenhuizen en meer had moeten verschaffen.


De foto’s uit Gaza zijn schokkend. Aan een kant zie je de hopeloze burgers die soms in een plastic zakje al hun eigendommen meeslepen naar een tentenkamp van de VN, maar aan de andere kant zie je dezelfde burgers die even meegingen op 7 oktober om te verkrachten, verminken, verbranden en te roven. Vuilnisbakken werden gejat uit de kibboetsiem op 7 oktober, want er zijn geen vuilnisbakken in Gaza: vuil wordt op straat verbrand.


Het zijn dezelfde burgers die joelend achter de gevangen gijzelaars aanliepen op 7 oktober in het centrum van de stad Gaza, waar de gijzelaars – dood en levend – geslagen, geschopt en bespuwd werden, terwijl er heerlijke baklava gratis werd uitgedeeld want o, wat een overwinning! Dat het grootste gedeelte van de gijzelaars activisten waren die vrede tussen Palestijnen en Israëli’s zochten, deed er niet toe. Dat de kibboetsiem, moshaviem en dorpen langs de grens met Gaza voornamelijk Gazanen aan het werk lieten, deed er ook niet toe: pissen in je eigen soep, wat kan dat nou schelen!


Als kleine, domme kinderen sloegen de harteloze helden van Hamas aan de Bijenkorf die Israel heet. En toen de zwerm bijen achter ze aan ging, lachten de helden van Hamas. Pas toen er ongelooflijk veel bijen bleven komen en ze onder de bijensteken zaten, begon Hamas te klagen en plotseling wisten ze een nieuw woord: humanitaire hulp.


De liberale wereld was helemaal geëmotioneerd van deze bijensteken. Wat er vooraf gebeurde, moest nog maar bewezen worden. Zelfs toen de zelfgemaakte video’s van Hamas op het internet kwamen, wilde de wereld het niet geloven. Het waren immers Joden die alles begonnen hadden? Wat moeten ze daar, Gaza bezetten, en zelfs als Gaza niet bezet is sinds 2005, dan blokkeren die Joden de toegang naar Gaza. En al is die blokkade aan de Egyptische zijde en is bij Israel de grens open, dan nog bezetten die Joden Palestina – het enige bezette land in de wereld dat nooit bestond – en dat is al erg genoeg. En zelfs al is die kwestie nog steeds een groot vraagteken, dan is het duidelijk dat heel Gaza vanwege die Joden een grote gevangenis is. Met luxehotels, shopping malls, villa’s en super dure auto’s.


En nu bestaat dat niet meer.


Want bij ons is “never again” echt nooit meer.


Nee, wij zijn niet uit op wraak, dat is sowieso een gerecht dat het beste koud gegeten wordt.

Dit land bestaat om te voorkomen dat iemand Joden iets aandoet, en, als dat dan toch gebeurt, zorgt dit land ervoor dat de daders ter verantwoording worden geroepen.


Mijns inziens is er geen rechtbank in de wereld die de daden van Hamas kan berechten: er zullen nieuwe wetten geschreven moeten worden want geen mens heeft ereaan kunnen denken dat zulke beestachtige, zulke barbaarse en onmenselijke daden uitgevoerd kunnen worden en ook nog trots gefilmd en aangetoond kunnen worden door de daders.


Daarom moet Hamas verdwijnen: er is geen plaats voor dit soort mensen in de wereld, en zeker niet langs onze grenzen. Daarom lopen onze soldaten meter na meter, huis naar huis. En plotseling schreeuwen al deze beesten, die slechts nog dagen geleden riepen dat het hun grootste wens is om te sterven in de strijd tegen de Joden en martelaar te worden, plotseling schreeuwen ze dat ze zich overgeven en komen als ratten uit de riool, uit de ondergrondse tunnels in hun onderbroek en met een witte vlag. Omdat ze snappen dat ook hun leiders niet willen sterven, willen ook zij liever leven. Maar om te leven moet je mens zijn, en die vind je niet bij Hamas.


Dankzij een gezicht-herkenningsprogramma zijn alle gezichten van de verkrachters – die zichzelf zo nodig moesten filmen, alle gezichten van de dieven, de moordenaars en de feestvierders opgeslagen. Tienduizenden gezichten van schuldigen die zich zo zeker voelden en tekeer gingen tegen Joden.


En terwijl de liberale wereld zich klaarmaakt om ons aan te klagen, pakken wij de schuldigen, dood of levend, met gebruik van een simpele app op een smartphone om de daders te herkennen. Diezelfde liberalen, die denken Palestina te bevrijden middels het in de fik steken van een Israëlische vlag. Of met het in elkaar slaan van een Jood, want zo bevrijdt men in Europa en de VS Palestina.


Ik lees kranten uit andere landen, en wanneer ik de sommige Nederlandse kranten lees, vraag ik me af op welke planeet de journalisten wonen. Even dacht ik de Planeet van de Apen. Maar zelfs apen zijn niet zo beestachtig, niet zo wreed als de Hamas. En er is geen beest in de wereld die achter een stomme leider aanloopt.


Dus zijn deze schrijvers een deel van onze planeet.


En is liberaal zijn schijnbaar een genetische, onbehandelbare ziekte.


1.100 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page