top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Lichaam van door Palestijnen uit ziekenhuis ontvoerde Israëlische Druze is teruggegeven


Foto via Facebook


Het lichaam van de Israëlische Druze, Tiran Ferro, de 18-jarige middelbare scholier uit Daliat al-Carmel die omkwam bij een auto-ongeluk op de Westelijke Jordaanoever, is gerepatrieerd – meer dan 24 uur nadat het door gewapende Palestijnen uit het ziekenhuis was weggerukt omdat ze dachten dat het een Israëlische soldaat was, aldus de IDF.


“Na inspanningen van het veiligheidsinstituut Cogat in samenwerking met de Palestijnse Autoriteit, is het lichaam van Tiran Fero donderdagochtend vroeg overgedragen aan zijn familie in Israël”, aldus de IDF.


Fero, die donderdag zijn 18e verjaardag zou vieren, kwam uit de Druzen stad Daliyat al-Karmel en was dinsdag op reis in de auto van een vriend toen de twee betrokken raakten bij een verkeersongeval. Ze werden met spoed naar het Ibn Sina ziekenhuis in Jenin gebracht. Terwijl zijn vriend later met een militaire helikopter naar Israël werd overgebracht voor behandeling, geloofden Palestijnse medische functionarissen dat Ferro's overplaatsing zijn leven in gevaar zou brengen. Als gevolg hiervan bleef hij in het Ibn Sina ziekenhuis in Jenin, waaruit hij later werd ontvoerd.


COGAT-agenten hadden donderdagochtend een ontmoeting met de familie van Tiran Ferro, voordat ze dinsdag het lichaam teruggaven van de 18-jarige die omkwam bij een auto-ongeluk op de Westelijke Jordaanoever. Foto COGAT


Zijn familie beweert dat Palestijnse schutters hem levend uit het ziekenhuis hebben meegenomen, terwijl de eerste rapporten aangaven dat hij al dood was toen hij werd meegenomen.


Woensdagavond verzamelden demonstranten zich in de druzische stad Daliat al-Carmel om te protesteren tegen de ontvoering van Ferro. De demonstranten riepen op om actief te strijden tegen wat zij zien als een vernedering. De demonstranten blokkeerden Route 6 gedurende een aantal kilometers in het noorden van Israël, waardoor de burgemeester van Dalian al-Carmel, Rafik Halabi, gedwongen werd zelf te proberen de demonstranten uiteen te drijven.


"Ik kan het niet beschrijven," vertelde Hussam, Fero's vader aan Channel 13. "Mijn hart is gebroken. Ik heb vandaag een zoon verloren, hij is vandaag jarig. In plaats van een verjaardag te vieren met zijn familie, bereid ik een begrafenis voor, dus je kunt je voorstellen wat voor pijn ik doormaak.”


Vader van Fero. Foto Channel 13 Twitter


Fero's oom zei: "De hele familie is iedereen zeer dankbaar die heeft bijgedragen aan het oplossen van deze crisis en het terugbrengen van het lichaam van Tiran, zodat we op een waardige manier afscheid van hem kunnen nemen."


Premier Yair Lapid betuigde zijn "oprechte condoleances" aan de familie na de terugkeer van Fero's lichaam.193 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


R Thomasson
R Thomasson
Nov 24, 2022

De Palestijnen hebben een grove fout gemaakt bij de ontvoering van de zwaargewonde Druz uit het ziekenhuis in Jenin. Druzen hebben een traditionele grote hekel aan (Moslim) Arabieren. De kans is nu groot dat zij zouden de dood van Tiran Ferro wreken. Bij acties in de West Bank zou hun vinger heel licht zijn op de trekker; vooral in Jenin. Zij zouden eerst schieten, en dan vragen stellen.

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Nov 24, 2022
Replying to

Precies zoals Simon Soesan in zijn column vandaag schreef

Like
bottom of page