top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Maak kennis met Dave, 's werelds eerste AI-chatbot voor kankerpatiënten


AI-chatbot Dave. Foto met dank aan Belong.Life via ISRAEL21c


Nu kunstmatige intelligentie langzaam de technische wereld overneemt, is de nieuwste medische ontwikkeling erop gericht om de gedachten van veel AI-sceptici te veranderen.


Maak kennis met 'Dave', een AI-chatbot die ondersteuning biedt aan kankerpatiënten in wat naar verluidt 's werelds eerste virtuele oncologiementor is.


Verwacht wordt dat kanker dit jaar alleen al in de Verenigde Staten bijna twee miljoen mensen zal treffen , maar informatie en toegang tot behandelingen kan vaak beperkt zijn.


Ontwikkeld door health-tech provider Belong.Life , heeft Dave tot doel de toegang tot hoogwaardige kankerzorg overal te verbeteren. Het kan antwoorden empathisch afstemmen op de behoeften van een patiënt, waarbij de herinnering aan eerdere gesprekken tijdens de lopende communicatie behouden blijft.


Gratis beschikbaar op Belong. Life's Beating Cancer Together- app, werd de chatbot getraind met behulp van informatie uit de database van het in Israël gevestigde bedrijf.


Medeoprichter en CTO van Belong.Life Irad Deutsch zei tegen ISRAEL 21c dat Dave is getest door meer dan 10.000 kankerpatiënten en "enorme dankbaarheid kreeg van gebruikers en waardevol is gebleken door het frequente gebruik door patiënten en de vele vervolginteracties."


Vraag Dave. Foto met dank aan Belong.Life via ISRAEL21c


Dr. Daniel Vorobiof, Chief Medical Director van Belong.Life, zei dat hij in de 40 jaar dat hij kankerpatiënten behandelt, het belang heeft ingezien van "empathische en nauwkeurige correspondentie" met degenen die lijden aan "complexe en uitdagende" ziekten.


"Tijdens de ontwikkeling en validatie van Dave hebben we de nauwkeurigheid van de AI-mentor voortdurend verbeterd om gebruikers tijdens hun reis ondersteunende en nauwkeurige informatie te bieden", zei hij.


Mede-oprichter en CEO Eliran Malki voegde eraan toe dat Belong "momenteel aanvullende conversatie-AI-mentor- en begeleidende platforms ontwikkelt voor andere gezondheidsindicaties en organisaties."36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page