top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Maak kennis met de IDF-officier die beroemdheden naar het verwoeste zuiden van Israël brengt

Influencer Caroline D'Amore was zichtbaar ontroerd door de verschrikkingen. Foto: IDF-woordvoerder


Wanneer overzeese beroemdheden, politici en social media-beïnvloeders naar Israël komen om de gruwelijke taferelen van 7 oktober in de grensgemeenschappen van Gaza te bezichtigen om een ​​perspectief uit de eerste hand te krijgen, is er een soldaat aangewezen om hen te vergezellen.


Dat is de 24-jarige kapitein (res.) Maya Bentwich. Al bijna twee maanden reist ze door het hele grensgebied met Gaza, waar ze politici en beroemdheden rondleidt en verteld wat er is gebeurd, schrijft Ynet.


Nadat ze verantwoordelijk was voor de behoeften en omstandigheden van de soldaat tijdens haar actieve dienstdagen, bracht de oorlog haar ertoe om een ​​andere post in de belangenbehartigingsarena te vragen. Met het vloeiende Engels dat ze thuis leerde, sloot ze zich aan bij de sectie Buitenlandse Zaken, die verantwoordelijk is voor de vele delegaties die uit het buitenland komen, met als doel de internationale publieke opinie te beïnvloeden. Nu begeleidt ze ze door de horror, zodat ze het nieuws thuis kunnen verspreiden.


Met meer dan 200 bezoeken op haar naam heeft Bentwich al de grote tour gegeven aan Ivanka Trump, Jared Kushner, de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, voormalig gouverneur van New Jersey Chris Christie, acteur Michael Rapaport en actrice Debra Messing, evenals vele social media-influencers .


"Iedereen die arriveert en empathie betuigt, is voor mij van het grootste belang", zegt ze. "Sommige bezoeken krijgen niet zoveel aandacht en hype als andere, maar zijn net zo belangrijk. Als de tour eindigt, vertel ik ze altijd dat ze nu ook Israëlische ambassadeurs zijn. Dit met eigen ogen zien is anders dan via een televisiescherm."


Maya Bentwich met voormalig gouverneur Chris Christie. Foto: IDF-woordvoerder


Bentwich zegt dat bezoeken van beroemdheden "leuk zijn, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom de boodschap over te brengen. We verwelkomen iedereen die internationale invloed wil komen uitoefenen. We kunnen de verandering in hun ogen zien wanneer Ze vertrekken. Je wordt er echt wakker van. Influencer Caroline D'Amore (Pizzagirl), een christen, barstte bijvoorbeeld in tranen uit toen ze Kfar Aza zag. Ivanka Trump was net zo geschokt.'


"Hoewel deze tours breed uitgemeten worden, is het effect groter dan een scherm en camera ooit zouden kunnen overbrengen", voegt Bentwich toe. “Een van de boodschappen die ik probeer over te brengen is dat we het over mensen hebben. Burgers die geloofden en handelden in naam van de vrede, en toch op brute wijze werden vermoord. De wereld moet dat begrijpen, wat moeilijk te doen is vanuit de andere kant van de wereld."


Bentwich streeft ernaar een breed publiek te bereiken. “We moeten ons openstellen voor zoveel mogelijk bezoekers van zoveel mogelijk verschillende geloofsovertuigingen, evenals voor de LGBTQ-gemeenschap. We kunnen demonstraties zien van degenen die geen begrip hebben voor het onderwerp waarover ze blijven schreeuwen, wat voornamelijk voortkomt uit een gebrek aan geloofwaardige informatie. informatie”, legt ze uit.


Een belangrijk aandachtspunt van Bentwich's tournee is de Kfar Aza-residentie van Lilly en Ram Itamari, die beiden op 7 oktober werden vermoord. Hun dochter, Raz, is een goede vriend van Bentwich. Door hun kennis kreeg ze vlak voor hun huis de rang van kapitein, die werd toegekend door niemand minder dan muziekster Idan Raichel, die onlangs ook deelnam aan de tournee van Bentwich. "Ik heb de datum, 7.10 uur, en de namen van Lilly en Ram precies op de gelederen geschreven, zodat ze allebei altijd bij me zullen zijn", vertelt ze.


530 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page