top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Met een druk op de knop" - een nieuwe column van Simon SoesanDuitsland zweet. Aan alle kanten en vanwege diverse redenen. Niet alleen omdat de Kanzler geheime documenten om zijn huis aan het rondstrooien was. En ook niet omdat er een hittegolf is die over een paar weken vergeten zal zijn. Nee, Duitsland zweet omdat het in de winter koud gaat worden.


De voormalige Kanzlers hadden toch nog wel zo een mooie deal met de Russen gemaakt: al het gas voor energieverbruik zou uit Rusland komen. Fijn toch? Dat enkele Kanzlers na hun aftreden mooie erebaantjes kregen bij grote Russische bedrijven – waarvoor ze niets hoefden te doen – daar werd niet over gerept. Dat Duitsland compleet afhankelijk werd van Russisch gas – dat werd uit de pers gelaten.


Maar nu is Poetin op zijn pik getrapt. Hij snapt niet waarom de westerse wereld zo boos is met hem en heeft de kraan dichtgedraaid. Gewoon geen gas. Als Jood zie ik de mop in een Duitsland dat geen gas kan krijgen, maar terug naar de realiteit krijgen de Duitsers nu voorproefjes voorgeschoteld betreffende de winter: thermostaat op 19 graden en misschien ook terug naar het goeie ouwe eenmaal-per-week-douchen. Terwijl dat helemaal niet nodig is, want Duitsland heeft 8 kerncentrales die klaar staan om het volk (en Europa) met heel wat energie te verwennen. Maar dat willen de Groenen en de linkse partijen niet. U weet wel: die partijen die onder andere Duitsland een minister van buitenlandse zaken gaf die over haar universitaire opleiding loog, haar CV vervalste en zelfs over haar privéleven loog. Dat kan – en niet alleen in Duitsland.


Met een druk op de knop is er geen energiecrisis deze winter, maar wat is de lol daarvan? Liever een crisis organiseren, is veel leuker.


Het is warm in Duitsland, en niet alleen het weer. Onlangs was ik uitgenodigd bij een burgermeester van een klein dorp ten westen van Frankfurt. De man legde me uit dat “zijn land is overgelopen door zwartvoeten” (ik citeer) en dat “deze kamelenneukers (ik citeer) zijn land willen overnemen”. Hij legde uit dat hij persoonlijk onafhankelijk was van olie, energie en zelfs water: zijn huis is gebouwd op een waterput, hij heeft zonnepanelen en een windmolen voor energie en hij is overtuigd dat hij, zolang hij Esso tankt, Amerikaanse olie koopt wat beter is dan de olie van de zwartvoeten (ik citeer).


Om zijn woorden kracht bij te zetten, mocht ik met hem mee naar beneden naar de kelder, waar een kluis was gebouwd van ongeveer 2 meter hoogte, 2 meter diepte en 2 meter breedte. Toen hij dramatisch de deuren opende keek naar een waar arsenaal. Ik heb een beetje begrip van wapens en zag 8 M-16 geweren, 2 RPG rakettenwerpers, minstens 10 pistolen, honderden doosjes met munitie, gasmaskers, helmen, delen van uniformen, bijlen, machetes en meer. De man keek me trots aan en zei: “Uiteraard zijn we klaar om ons land terug te nemen van de geiteneukers.” (ik citeer).


Hij overtuigde me dat deze gedachte tot aan in de regering te vinden is en dat hij een deel is van een nationale militie die klaar staat om de Heimat weer in oude stijl te brengen. Hoe oud en welke stijl besloot ik niet te vragen. Hij vroeg me wel of het mogelijk was hun actie zo te coördineren dat wij, Israël, op hetzelfde moment ook op een knop zouden drukken. Ik vertelde de man dat enige knoppen waar wij in Israël op kunnen drukken de lichtknoppen kunnen zijn, maar dat werd weggelachen.


Duitsland kampt – net als vele andere landen – met corrupte politici. Het Willy Brand vliegveld nabij Berlijn wacht al jaren om in gebruik te worden genomen, maar dat is onmogelijk vanwege een corruptieschandaal van meer dan 25 miljard Euro die simpelweg verdwenen zijn. Neelie Kroes, waar ben je?....


Steden zoals Frankfurt, Hamburg en Berlijn hebben buurten waar de politie geen stap meer in zet. De Duitsers, gewoontegetrouw, blijven loyaal aan hun leiderschap maar kijken met bezorgde ogen naar de immigranten. 12.000 immigrantenkinderen zijn verdwenen. Meer dan 30.000 geregistreerde jongemannen – allemaal zielige “vluchtelingen”- zijn verdwenen en kunnen niet gevonden worden.


Met een druk op de knop kan elke bevolking zijn regering veranderen of versterken. In Duitsland is men nog niet klaar voor barricades, maar de spanning is te voelen en ik vermoed dat de hitte de gemoederen nog zal opwarmen, alhoewel de kans groot is dat het met de winter fors zal afkoelen.


366 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page