top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Met Marokkaanse bemiddeling zal Israël de Allenby bridge binnenkort 24/7 openhouden


Screenshot YouTube


Minister van Transport en Verkeersveiligheid Merav Michaeli MK en haar team hebben al enkele maanden contact met vertegenwoordigers van de VS, Palestijnen en Marokko om de Allenby grensovergang tussen Israël en Jordanië 24 uur per dag, 7 dagen per week open te houden.


Extra vooruitgang met dit initiatief is geboekt met het bezoek van de president van de Verenigde Staten Joe Biden aan Israël en zal naar verwachting van kracht worden zodra de logistieke regelingen zijn getroffen, inclusief het werven van het personeel dat nodig is om de openingstijden te verlengen.


Deze stap is een van een reeks stappen die worden gepromoot door minister Michaeli, wiens portefeuille de civiele grensovergangen van Israël omvat, met als doel de regionale banden en samenwerking te versterken en ervoor te zorgen dat Israëls capaciteiten op het gebied van het vervoer van passagiers, arbeiders en goederen de Israëlische economie versterken.


Minister van Transport Merav Michaeli: "Ik dank de Amerikaanse president Joe Biden, koning Mohammed VI en het Koninkrijk Marokko voor hun voortdurende inzet en inspanningen om vrede en welvaart in het Midden-Oosten te bevorderen."
118 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page