top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Miljoenste toerist van 2022 is in Israël gearriveerd en is afkomstig uit de Emiraten


Minister van Toerisme Yoel Razvozov (R). Foto Ministerie van Toerisme


Iets meer dan vier maanden sinds de coronavirusbeperkingen die de toegang tot Israël beperkten, op 1 maart werden opgeheven, arriveerde de miljoenste toerist in 2022 vandaag, maandag, in Israël.


De toerist, die werd verwelkomd door de minister van Toerisme en vertegenwoordigers van het Ministerie van Toerisme, is Belinda Desoyo Lee Marcelo, 53, een inwoner van de Verenigde Emiraten.


De toeristenindustrie werd zwaar getroffen door de pandemie, maar het huidige herstel van het inkomende toerisme overtreft nu de voorspellingen. Het aantal inkomende toeristen neemt toe, en daarmee de inkomsten uit het toerisme in de Israëlische economie.


Volgens de zojuist vrijgegeven statistieken bereikte het inkomende toerisme in juni 2022 244.500 toeristen, slechts 33% minder dan het record van juni 2019. Op basis van de hersteltrend in het inkomende toerisme, wordt verwacht dat tot 2 miljoen toeristen in Israël zullen arriveren tegen het einde van 2022.


Maar nogmaals, we hebben de voorspelling verslagen. Hier zijn we, we verwelkomen de miljoenste toerist die dit jaar Israël binnenkomt. Vorig jaar was ons luchtruim gesloten, waren er corona-beperkingen van kracht met nieuwe varianten die opkwamen en ernstige zorgen over inkomend toerisme.


Ondanks de situatie hebben we in geen enkel stadium opgegeven. We hebben hard gewerkt om de industrie open te stellen en ondanks de uitdagingen hebben we de toeristenindustrie weer tot leven gewekt. Tot mijn vreugde kunnen we, in tegenstelling tot alle pessimistische voorspellingen, vandaag zien dat het toerisme is teruggekeerd naar Israël.


Een miljoen toeristen injecteren geld in de Israëlische economie, creëren banen in het hele land en voorzien in het levensonderhoud van hele gezinnen. Nu kijken we uit naar het doel dat ik voor de branche heb gesteld: 10 miljoen toeristen in 2030."

63 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page