top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister Gantz: 'na aanval op Israëlische burgers volgt krachtige reactie richting Iran'


Screenshot GPO video


Minister van Defensie Benny Gantz heeft vandaag (maandag 20 juni 2022) de leden van de Knesset commissie voor Buitenlandse Zaken en Defensie, onder leiding van Knesset lid Ram Ben Barak, ingelicht. Daarbij wees hij met name op het feit dat indien er een aanval op Israëli's in Turkije of welk ander land zou plaatsvinden er een zeer krachtige reactie van Israël zal; volgen.


Minister Gantz begon de briefing met de volgende opmerkingen:


“De staat Israël staat voor belangrijke strategische uitdagingen. Vanuit operationeel oogpunt en qua urgentie is de grootste uitdaging waar we voor staan ​​de Iraanse dreiging.


In de afgelopen maanden hebben we twee belangrijke prestaties gezien die de internationale gemeenschap hebben samengebracht om de Iraanse dreiging het hoofd te bieden. De eerste prestatie is om de IRGC op de 'FTO'-lijst van terreurorganisaties te houden. De tweede is de veroordeling door de IAEA van Iran vanwege zijn niet-naleving van onderzoeken en inspecties.


Deze kwesties tonen eens te meer aan dat Iran geen partner is, en om een ​​nucleair akkoord te bereiken dat Iran van zijn ambities zal terugdringen, moet de hele wereld, geleid door onze vriend de Verenigde Staten, politieke, economische en militaire druk uitoefenen.


Zo heb ik het afgelopen jaar samen met mijn partners in het Pentagon en in de Amerikaanse regering een uitgebreid programma geleid dat de samenwerking tussen Israël en landen in de regio zal versterken. Ik hoop dat we tijdens het belangrijke bezoek van president Biden op dit gebied nog een stap vooruit zullen zetten.


Het eerste element van deze visie is de 'MEAD'-alliantie die we aan het bouwen zijn - de 'Middle East Air Defense Alliance', in het licht van de pogingen van Iran om de landen in de regio aan te vallen met raketten, kruisraketten en UAV's. Dit programma is al operationeel en heeft de succesvolle onderschepping van Iraanse pogingen om Israël en andere landen aan te vallen al mogelijk gemaakt.


We hebben momenteel ook te maken met pogingen van Iran om aanvallen uit te voeren op Israëli's in het buitenland, met name die in Turkije. Ik roep Israëlische burgers op om de instructies van het defensie-instituut op te volgen.


Tegelijkertijd heb ik het defensie-instituut opgedragen zich voor te bereiden op een krachtige reactie in het geval dat een dergelijke dreiging zich voordoet. We hebben een verscheidenheid aan opties tot onze beschikking - en elke schade aan Israëlische burgers zal ons ertoe brengen deze middelen in te zetten.


Onder leiding van president Herzog, de premier en de minister van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en veiligheidstroepen, versterken we onze banden met Turkije. Dit is een kans om onze waardering uit te spreken aan onze Turkse collega's en aan andere veiligheidsorganisaties over de hele wereld die met ons samenwerken om de veiligheid van de burgers van Israël te waarborgen."205 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


HansLa23
HansLa23
Jun 20, 2022

Naïeve westerse regeringen inclusief de Nederlandse menen dat er afspraken te maken zijn met een moorddadig regime Iran 🇮🇷, een zware misrekening ….

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Jun 20, 2022
Replying to

Daar komt Nederland vanzelf wel achter, wanneer het te laat is

Like
bottom of page