top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gantz: 'Israël heeft de zaak in Oost-Jeruzalem en de Westbank onder controle'


Foto via GPO


In een interview met Ynet zei de minister van Defensie dat hoewel de veiligheidstroepen de situatie onder controle hebben, het "nog steeds een zeer gespannen periode" is.


"Ik heb vanmorgen vroeg een situatieanalyse gehouden met de IDF, de Israëlische politie en andere veiligheidsfunctionarissen, en het Israëlische publiek moet één ding weten: de veiligheidsuitdagingen van de staat Israël zijn complex", voegde Gantz eraan toe.


"We gebruiken alle middelen die tot onze beschikking staan ​​en we versterken de troepen in alle [hotspot]-gebieden zoveel we kunnen. We voeren ook offensieve operaties uit in Nablus, Jenin en waar we ook nodig zijn."


Gantz voegde eraan toe dat hij van plan is verantwoordelijk en professioneel te blijven handelen en de crisis niet te gebruiken om zijn verkiezingscampagne vooruit te helpen, in tegenstelling tot andere wetgevers die het gebruik van buitensporig geweld aanmoedigen, verwijzend naar de opmerkingen van extreemrechtse wetgever Itamar Ben-Gvir.


"Itamar Ben-Gvir raakt in paniek en roept om te 'schieten' zonder het grotere geheel te begrijpen. Zo zien 'hysterie' en 'onprofessionaliteit' eruit."


Israëlische veiligheidstroepen hebben klopjachten gehouden op terroristen die grenspolitieagent Noa Lazar en IDF-stafsergeant Ido Baruch hebben doodgeschoten, die de afgelopen week bij afzonderlijke schietaanvallen in Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever zijn omgekomen. De nieuw opgekomen terreurgroep Lion's Den heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist.


"Nablus en Jenin zijn erg uitdagend. Daarom versterken we de strijdkrachten op de Westelijke Jordaanoever en vergroten we de inlichtingeninspanningen in het gebied.

"Uiteindelijk zullen we de terroristen in handen krijgen.


De Lion's Den is een groep van zo'n 30 leden. We zullen uitzoeken hoe we ze kunnen bereiken en we zullen ze elimineren. Deze terreurgroep zal worden ontmanteld, en ik hoop dat zo snel mogelijk”, aldus Gantz.


Gantz zei ook dat de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit (PA) hun antiterreuractiviteiten op hun grondgebied moeten opvoeren "niet om Israël te beschermen of te helpen, maar om het bestuur van de PA in het gebied te behouden. Dat is hun plicht en daar moeten ze zich op concentreren."
84 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page