top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Mondkapjes in binnenruimten in Israël over 2 weken niet meer nodig, eerste groep toeristen geland


De eerste Birthright groep na het CPOVID-19 tijdperk is in Israël. Screenshot YouTube


Opnieuw bewijzen dat Israël in het tijdperk na CIVID-19 is aangeland, in de komende twee weken vervalt mondkapjes plicht in binnen ruimten, terwijl afgelopen maandag de eerste groep toeristen in Israël is geland.


Israël is zo goed als uit de COVID-19 pandemie, met gemiddeld dagelijks slechts rond de 20 nieuwe besmettingen. met de meeste bedrijven en scholen weer normaal open en de regering die de op handen zijnde heropening van bioscopen en kunstcentra aankondigde na de toonaangevende vaccinatiecampagne van het land in de afgelopen maanden.


Als de trend van afnemende besmetting aanhoudt wordt naar verluidt door ambtenaren van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid gezegd dat de eis om gezichtsmaskers binnenshuis te dragen over twee weken kan worden opgeheven.


Het hoofd van de volksgezondheid van het ministerie van Volksgezondheid, Dr. Sharon Alroy-Preis, reageerde op het bericht van Channel 12 News en vertelde het netwerk dat ze geen specifiek tijdschema zou geven, maar "we ondernemen actie en controleren" de mogelijkheid.


Om te zorgen dat er geen mutaties van het COVID-19 virus het land binnenkomen, blijven de strenge eisen aan inkomende individuele toeristen voorlopig gelden, en is het voor een ieder met een buitenlands paspoort alleen mogelijk het land binnen te komen na speciale toestemming hiervoor, waarbij ook de gebruikelijke testen horen.


Wel gaan er geruchten dat mogelijk na 1 juli, individuele toeristen, mits tweemaal gevaccineerd, Israël weer kunnen bezoeken.


Een ander teken dat in Israël alles weer zo goed als normaal is blijkt uit de aankomst maandag van de eerste groep toeristen.


De eerste Birthright groep met gevaccineerde Amerikaanse studenten landde maandag in Israël en geldt als een test voor meer groepen toeristen uit diverse landen die de komende dagen en weken naar Israël komen.


"Er worden tientallen reizen verwacht in mei en juni, met nog veel meer groepen gepland voor juli, augustus en oktober", zei de organisatie in een verklaring.

"We hebben het beste plan ontwikkeld om onze reizen veilig en efficiënt te hervatten, die zo'n cruciale rol spelen bij het versterken van de Joodse identiteit van honderdduizenden jonge mensen over de hele wereld en hen in contact brengen met de staat Israël," aldus de organisatie.114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page