top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na 6 raketten vanuit Syrië valt IDF doelen in Syrië aan


Foto IDF-woordvoerder


Nadat in twee golven zes raketten de afgelopen nacht vanuit Syrië naar Israël werden afgevuurd, is de IDF begonnen doelen in Syrië met artillerie te beschieten.


Zaterdagavond werden drie raketten vanuit Syrië afgevuurd, waarvan er één de grens overstak en landde in een open gebied nabij de Noord-Israëlische stad Meitsar.


Een van de andere twee raketten kwam terecht in Syrië, de tweede landde in Jordanië.


Het luchtverdedigingssysteem Iron Dome werd niet gebruikt bij dat spervuur, omdat de projectielen op weg waren naar een onbevolkt gebied, aldus de IDF.


Het tweede spervuur ​​begon zondag om 02.44 uur toen raketsirenes werden geactiveerd in Natur en Avnei Eitan, twee steden in de zuidelijke Golanhoogten.


Het Israëlische leger bevestigde dat er drie raketten werden gelanceerd op de Golanhoogte, waarvan er twee Israëlisch grondgebied binnenkwamen. Een van hen raakte een onbevolkt gebied, terwijl de andere met succes werd onderschept door het Iron Dome verdedigingssysteem. Er zijn geen meldingen van slachtoffers of schade.De Golan Regional Council, droeg de inwoners van de zuidelijke Golanhoogten op om openbare schuilkelders te openen, in de buurt van veilige zones te blijven en de bijgewerkte bevelen van het Home Front Command op te volgen.


Inmiddels heeft een lokale Palestijnse militie genaamd Liwa al-Quds, of de Jeruzalembrigade, de verantwoordelijkheid opgeëist voor de raketlanceringen, volgens het aan Hezbollah gelieerde Libanese Al Mayadeen netwerk.


Volgens het rapport vuurde de militie, die deel uitmaakte van pro-regime-troepen in de tien jaar durende burgeroorlog in Syrië, de projectielen af ​​als reactie op schermutselingen op de heilige plaats Tempelberg in Jeruzalem, en dreigde ze krachtig te reageren op elke Israëlische aanval.


In Syrië beschreef een adviseur van president Bashar Assad de raketaanvallen als "onderdeel van de vorige, huidige en voortdurende reactie op de meedogenloze vijand".


Het afvuren van raketten vanuit Syrië komt twee dagen nadat 34 raketten door Palestijnse militanten vanuit Zuid-Libanon naar Israël zijn afgevuurd
167 weergaven0 opmerkingen
bottom of page