top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Naama Mualem, 28: Jonge advocaat ‘voorbestemd voor een glorieuze carrière’. Vermoord door Hamas op 7 oktober

Naama Mualem. Foto via Times of Israel


Naama Mualem, 28, uit Sde Nahum, werd vermoord door Hamas-terroristen toen ze op de vlucht was van het Supernova-muziekfestival op 7 oktober.


Naama, een middelste kind, laat haar broers Raz en Shay en haar ouders Rachel en Roni achter.


Vrienden die samen met Naama het festival bijwoonden, zeiden dat ze, toen het schieten begon, naar hun auto vluchtten en terugsnelden naar Rishon Lezion. Gewapende mannen in een passerende auto openden het vuur op het voertuig en toen Naama en haar vrienden op de achterbank naar beneden doken om het geweervuur ​​te ontwijken, doorboorde een enkele kogel de kofferbak en de achterbank en raakte Naama op de achterbank, zei haar moeder.


Ynet meldde dat Mualem minder dan een jaar geleden werd gecertificeerd als advocaat en haar eigen praktijk in Rishon Lezion opende. Dat had voor niemand als een verrassing mogen komen; op haar begrafenis zei haar moeder dat Naama “opgroeide in een advocatenfamilie en dat het voor haar vanzelfsprekend was om op dat pad door te gaan. Ze vond het geweldig en had er talent voor.”


Rachel voegde eraan toe dat “ze een meisje was met een goed ontwikkeld gevoel voor humor. Ze hield van het leven en was omringd door vrienden. Vrijdagavond sprak ik haar voor het laatst, en mijn man sprak haar om 6.46 uur in de ochtend [op 7 oktober]. Ze zei: 'Papa, ze schieten op ons, we vertrekken naar Rishon.' En hij zei tegen haar: 'Rij veilig.'”


Rachel zei dat Naama in haar slaapkamer inspirerende citaten op de muren had geplakt, waaronder 'Verslind het leven in grote happen, want het leven is nu.'


Een lerares op een middelbare school schreef online: “Naama de mooie en briljante. Mijn geliefde leerling. Ondanks al je assertiviteit en intelligentie was je zo bescheiden. Al je vrienden hielden van je en je vocht altijd voor gerechtigheid voor iedereen. Het lag voor de hand dat je rechten ging studeren. Je was voorbestemd voor een glorieuze carrière in de rechtszalen.’


Haar vriendin Gal sprak over een nachtelijk ritueel in Naama's appartement, waarbij ze in de woonkamer zaten “over het leven te praten, films te kijken met tonnen popcorn, sokken te regelen en zich af te vragen waar alle andere sokken in de la naartoe verdwijnen.”


Ze voegde eraan toe dat ‘je een verlichtend licht was. Je wist altijd precies de juiste woorden te zeggen, te knuffelen, raad te geven, mij te sterken en te steunen bij elke stap die ik zette. Je wist je altijd aan elke persoon en situatie aan te passen en je zorgde ervoor dat iedereen van je hield.”


Haar broer Raz zei dat hoewel Naama geen testament achterliet, “wat we nu moeten doen is doorgaan met het verspreiden van het licht dat ze overal om haar heen wierp, voor haar familie, haar vrienden en iedereen die dat licht nodig heeft gedurende deze dagen.”


In een Instagram-post gewijd aan Naama's nagedachtenis is ze te zien met haar vriendin Tzlil, dansend op feestjes, wijn drinkend tijdens een picknick, en zich uitlevend met een rollende koffer op het vliegveld, zoals mensen dat doen op weg naar een vertrekkende vlucht. naar onbekende delen.


Haar vriendin schreef over de uren en uren die ze aan de telefoon doorbrachten, en hoe Naama er altijd – altijd – voor haar was.


“We hebben zoveel verhalen en in al deze verhalen hebben we voor elkaar gezorgd. Hoe kon het zijn dat ik er niet was om je te beschermen op het feest? Waarschijnlijk is daar ergens een beter feest en doe jij wat het beste voor je is. Veel plezier, zusje, en vergeet niet dat we elkaar weer zien als het feest voorbij is.'

314 weergaven0 opmerkingen
bottom of page