top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nederland en Israël zetten uitwisseling van kennis voort


Foto ministerie van Defensie


In Tel Aviv zijn woensdag afspraken gemaakt over de toekomst van de defensiesamenwerking tussen Nederland en Israël. Daarbij is een Memorandum of Understanding getekend dat het raamwerk vormt voor die samenwerking. Dit gebeurde tijdens de bilaterale gesprekken die Defensie jaarlijks met Israël voert.


Ambassadeur Hans Docter en de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz hebben een overeenkomst ondertekend ter ondersteuning van deze veiligheidssamenwerking, als onderdeel van een bilaterale ontmoeting tussen delegaties van de ministeries van Defensie


De defensiesamenwerking tussen Nederland en Israël is vooral gericht op kennisuitwisseling. Nederland maakt wereldwijd afspraken met landen over de aard en reikwijdte van militaire samenwerking en het delen van kennis. Op deze manier draagt het internationale netwerk van Defensie bij aan de versterking en innovatie van de Nederlandse krijgsmacht.


Gelijktijdig is een Status of Forces Agreement (SOFA) ondertekend, dat de juridische status regelt van militairen die op het grondgebied van de wederpartij verblijven, zoals bij militaire missies.

56 weergaven0 opmerkingen

Komentar


bottom of page