israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe beperkingen in Israël ingegaan; ook kinderen vanaf 3 jaar vallen onder Groen Paspoort


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Vanaf vandaag, woensdag, gelden er nieuwe beperkingen in Israël in een poging het hoge aantal nieuwe dagelijkse besmettingen terug te dringen. Zo vallen ook kinderen vanaf 3 jaar onder het Groene Paspoort en zijn er beperkingen op aantal personen in winkels en bij bijeenkomsten. Vanaf 12 jaar zijn de kosten van een coronatest voor eigen rekening.


Nu ook kinderen vanaf 3 jaar onder de regels van het Groene Paspoort gelden zullen veel ouders er voor gaan kiezen niet meer met hun kinderen naar een zwembad, restaurant of andere plaatsen te gaan waar meer dan 100 mensen zijn toegestaan omdat voor kinderen nu ook geldt dat zij een negatieve test moeten laten zien die niet ouder is dan 72 uur.


Kinderen tussen 3 en 12 jaar hebben recht op gratis snelle antigeenuitstrijkjes bij een van de 220 sneltest centra in het land. Degenen van 12 jaar en ouder die niet zijn gevaccineerd, moeten hun eigen tests betalen.


De resultaten van de snelle antigeenuitstrijkjes zijn binnen 15 minuten beschikbaar en bij een negatief resultaat krijgt je een Groene Pas die 24 uur geldig is.


Ook gaan er beperkingen in winkels gelden, waardoor er slechts 1 persoon per 7 m2 is toegestaan in winkels die groter zijn dan 100 m2.


De beperkingen die vandaag in werking treden zijn :

  • Groen Paspoort nodig voor bijeenkomsten van meer dan 100 mensen en is van toepassing op sport- en cultuurevenementen, conferenties, tentoonstellingen, hotels, sportscholen, zwembaden, evenementenhallen en -locaties, festivals, restaurants, bars, cafés , eetzalen, musea, bibliotheken, toeristische attracties en universiteiten en hogescholen.

  • De Groene Paspoort regels zijn van kracht voor iedereen van 3 jaar en ouder.

  • Winkels groter dan 100 m2 mogen 1 persoon per 7 m2 toelaten.

  • Winkelcentra en andere bedrijven hebben opdracht om de sociale afstand te handhaven en het aantal klanten dat binnen mocht komen te beperken.

  • Voor evenementen geldt in buiteruimten maximaal 5.000 mensen en in binnenruimten tot 1.000 personen.

  • Er is geen limiet voor de grootte van het publiek bij evenementen met toegewezen zitplaatsen, maar voor deze evenementen is ook een bewijs van immuniteit vereist.

  • Bij evenementen in particuliere woningen, waar geen bewijs van immuniteit vereist is, wordt de aanwezigheidslimiet vastgesteld op 50 menseen in besloten ruimtes en op 100 personen in open ruimtes.


Minister van Defensie Benny Gantz kondigde aan dat ongeveer 6.000 reservisten zullen worden gerekruteerd voor de serologische testoperatie ter voorbereiding op terugkeer naar school - de meest uitgebreide rekrutering van reserves sinds het uitbreken van het COVID-19 virus. "Als iedereen volgens de richtlijnen wordt getest en ingeënt, zullen de onderzoeken plaatsvinden en zullen we de economie behouden", zei hij.172 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws