top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe regels voor winkelen gaan maandag in Israël in


Ter illustratie. Screenshot YouTube


De Israëlische regering heeft de schets voor winkels, winkelcentra en commerciële voorzieningen, opgesteld door de Nationale Veiligheidsraad en het Ministerie van Volksgezondheid, overgenomen zoals die werd gepresenteerd tijdens de laatste kabinetsvergadering.


Dit houdt in dat ervan af maandag, nieuwe regels gelden voor het winkelen in Israël, zoals hieronder beschreven.


Winkelcentra werken in overeenstemming met de paarse badge, met een bezettingsgraad van één persoon per 15 vierkante meter:

  • Voor toegang tot winkels die groter zijn dan 100 vierkante meter geldt de Groene Pas, zowel in open voorzieningen als in winkelcentra en gesloten voorzieningen. Ook medewerkers van dergelijke winkels vallen onder de Groene Pas

  • Eetstalletjes in winkelcentra bieden alleen afhaalservice aan klanten op vertoon van een Groene Pas. Er zullen geen zitplaatsen zijn.

  • Toegang tot restaurants in winkelcentra is onderworpen aan de presentatie van een Groene Pas, zoals momenteel ook wordt gedaan in restaurants.

  • De Groene Pas in winkelcentra en commerciële voorzieningen is niet van toepassing op plaatsen die de volgende essentiële diensten verlenen: winkels die hygiëneproducten verkopen, opticiens, winkels die medische hulpmiddelen verkopen, minimarkten, kruidenierswaren en supermarkten. Dergelijke plaatsen blijven op hun huidige formaten (Paarse Badge volgens met 1één persoon per 7m2..

De verordeningen worden om middernacht tussen zondag 26 december en maandag 27 december 2021 van kracht, onder voorbehoud van goedkeuring door de commissie Grondwet, Wet en Rechtvaardigheid van de Knesset.122 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page